SAAB Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam wszystkich miłośników polskiego lotnictwa i śmigłowców . Od jakiegoś czasu miałem w planie zbudować model Mi-14 . W oczekiwaniu na publikację ''meteorologiczną'' o naszych Czternastkach postanowiłem pozwolić sobie na kilka wariacji w temacie Mi-14. Od kilku lat istnieją modele Mi-14 , w sprzedaży pojawiają się okazjonalnie .Związane to jest z brakiem mocy przerobowych u producenta. Modele z nowej serii zostały lekko uzupełnione o kilka nowych elementów . Wersja najnowsza rodem z Łodzi ( Mi-14 PL/R ) nie posiada odpowiednika w modelu . Dawno chciałem zbudować model Mi-14 BT z DDR ale co zrobić z resztą , tak z resztą . Wyjaśniam . Model Mi-14PS i Model Mi-14PL zamieniamy kadłuby a raczej ich połówki : Do wersji BT zachowujemy Lewą połówkę od PŁ i dokładamy Prawą od PS Do wersji PL/R to co zostało Lewa połówka PS i prawa połówka PL Parę zmian w tyle kadłuba i parę nowych elementów , wiele podpowiedzi Mariusza i nowy typ gotowy A kalkomanie to dzisiaj już nie problem . Pędzę do pracy , wieczorem przygotuję pełne in-box'y i parę fotek extra Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 czekam z niecierpliwością Panie Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Także zasiadam:). I czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Zapowiada się super projekt czekam, czekam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Przygotowuję zdjęcia , chwilę mi to zajmie , Materiał 1:1 podesłał mi M.K. Czy macie linka do anty wibratora , był w jakiejś gazecie ? Z poważaniem TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Piękny projekt. Czy planuje Pan robienie wyposażenia przedziału transportowego? Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Obecnie zajmę się "płaszczykiem" na bebechy ustępuję pola innym , W tym czasie mogę popracować zawodowo , Hobby to jedno a praca to drugie tak jak u wszystkich. Już tak jest jedni budują - zakrywają a inni modelarze rozbierają takie to HOBBY . Każdy robi dobrą robotę . Rozbierać to można w 1/48 albo w 1/32 a dopiero w 1/24 Tylko w tym temacie to 24 fragmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Czekamy na nowego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 dzięki Wojtku po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 I nic nie widać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 Zmiana koncepcji , błędne założenia, kończę statek. Okazalo sie wszystko łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 No to niezła konwersja wyszła ;) I pewnie 1:1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi