MartiniOCP Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Dzięki. Wnętrza zegarów były już raz pociągnięte vallejo gloss varnish, ale może warto powtórzyć operację. Chwilowo wnętrze, a szczególnie boczki drzwi i fotele, dają się mi we znaki jak nic co robiłem do tej pory. Nie wiem, jakieś fatum... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 No i z wnętrzem powoli dojeżdżam na końcowy. Od razu zaznaczę, że nie jestem z niego zadowolony, tzn. niektóre elementy są ok., ale np. deska już mi średnio podchodzi, szczególnie moje eksperymenty z nitro. Z drugiej strony bierzcie poprawkę na lampę, jak będzie lepsze światło to zrobię jeszcze kilka fotek, może mniej dramatycznych jeśli chodzi o oświetlenie ( w realu wygląda to lepiej). Nie odkurzyłem tego wszystkiego przed sesją to się walają jakieś paprochy;]. Poza tym, jak to przy wykończeniówce, zostaje pojechać pędzelkiem tu i ówdzie, porobić zaprawki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Wnętrze wygląda nieźle, ale może znalazłbyś jeszcze trochę siły żeby popracować nad fotelami ? Chodzi mi o przejścia kolorów z czarnego w beż. W niektórych miejscach widać "poszarpanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Hej. Chodzi Ci o poszarpania na "żeberkach" czy bardziej w kwestii cieniowania? Przed złożeniem wszystkiego do kupy na pewno się tym zajmę;] Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Chodzi o żeberka. Wiem, że to może trucie z mojej strony, ale szkoda by było to tak zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Jestem w ciężkim szoku bo wychodzi na to, że (nawet po dołożeniu szyb) wszystko do siebie świetnie pasuje. Zamieszczam parę zdjęć żebyście sami ocenili, ale wydaje mi się, że jest b.dobrze. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Jest bardzo fajnie. Nie zapomnij tylko solidnie pogłębić linii podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Czas na zdjęcia tego, jak będzie to wszystko mniej więcej wyglądać w kolorze. To co na zdjęciach to pierwsze 2 warstwy pod dekale. Oczywiście skórka jest, wszystko się zgadza. Jestem jednak zdeterminowany, żeby po nałożeniu końcowej warstwy na naklejki doprowadzić lakier do porządku. Mam inspiracje w ferrarce Emilassi. Poza tym, chyba dosyć fajnie wyszły linie podziału. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Dobra robota Kolor wyglada doskonale, podobnie jak linie podzialu. Teraz papierek #2000 i.... wiele godzin polerowania (Polecam w autobusie do pracy - tam dobrze wychodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 W autobusie?;] Koncepcja świetna, tylko czy to znaczy, że szlifujesz papierkiem 2000 na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Świetny kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Fajnie,że Ci się podoba. Szybki up. Bawiłem się troszkę w polerkę. Użyłem "maszyny" ;], pasty 3M, i wielkiej trójcy Tamiyi. Na razie sama maska (ciarki mnie przechodzą na myśl o nadwoziu - w końcu jest nieporównywalnie bardziej złożonym kształtem.) Myślę, że przelecę całość jeszcze raz pastami i na koniec wosk. Niestety, została skaza przy wlocie po prawej stronie - jakiś paproch, którego nie zdołałem całkowicie usunąć papierkiem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 O, promocja na ogórki! Ładnie ci ta polerka wyszła. Zazdroszczę, bo ja albo mam skórkę pomarańczy, albo przecieram do plastiku. Efekt końcowy, razem z nadwoziem powinien być super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Linie podziału wyglądaj świetnie. Niestety przy polerce czeka Cię bardzo dużo pracy. Maska może i wygląda lepiej po pierwszych pracach, ale mam nadzieję, że na tym nie zakończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Z maską zamierzam jeszcze powalczyć papierkiem 2500 na sucho i powtórzyć polerkę specyfikami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Już widać że będzie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Dobra robota! Maska wyglada swietnie. Co do autobusu i polerowania to suchy i młody papierek w domu a tylko pasty w autobusie haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Fajnie, że się polerka maski podoba. Jednak po tym jak mnie kornik pogonił ;D postanowiłem, że pokrywa silnika dostanie jeszcze po grzbiecie papierkiem 2000. Bardzo dobrze się stało bo syfek z prawej strony jest znacznie mniej widoczny. Tyle, że teraz siedzę i cisnę pastami oglądając "The King of Queens";] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Maska wychodzi ok, ale na karoserii widać efekt "skórki pomarańczowej" , nie mam doświadczenia w idealnie głądkich lakierach samochcodwych ale powiedz czy dawałeś jakiś podkaład? ogólnie praca mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Tak jak napisałem wyżej - na walkę ze skórką na karoserii przyjdzie czas. Na razie schnie kolejna warstwa bezbarwnego. Co do malowania - używam podkładu Tamiyi. Nie gryzie się z farbami samochodowymi pod warunkiem, że dam mu dobrze wyschnąć - inaczej baza mi go ścina. Bezpiecznie odczekać dzień. Ciszę się, że Ci się podoba. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 UP z lakierowania. Kast dostała wycisk. Ja też. Kilka razy w ruch poszedł papier 2000, raz 2500...Poza tym jeżdżenie coarse, fine, finish. Efekt...jak zwykle na 3. Tzn. to chyba moja najlepsza dotychczasowa praca lakiernicza (na pewno najuczciwsza), ale po tym co zaprezentował Emilssi ze swoją 250-tką to ja robię zwrot na pięcie i się chowam. Na kaście mogą być widoczne smugi od pasty finish - Jeszcze jej nie myłem. Mam nadzieje, że wosk wzmocni efekt. Maska dziwnie wychodzi na zdjęciach, jakoś tak matowo, ale w rzeczywistości błyszczy się lepiej niż reszta. Oceńcie z resztą sami: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Jest pięknie ! Nieporównywalnie lepiej niż na kastach Twoich poprzednich Ferrarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Na 8 zdjęciu widać jeszcze miejsce do poprawki na tylnej klapie. Będziesz to jeszcze poprawiał, czy to już koniec ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Kornik_69 - uff. Dzięki za pozytyw. Po skroni spływała mi kropla potu jak czekałem na Twój komentarz;] Najważniejsze, że widać poprawę w stosunku do poprzednich wyrobów Abarth - masz 100% racji. Tamto miejsce jest trochę problematyczne bo ciężko podejść papierkiem, tym bardziej, że niebezpiecznie blisko jest kant klapy. Oczywiście marne to tłumaczenie - kaszanka występuje i koniec. Kawałek tego będzie zasłonięty przez tablice. Zobaczę, jak poczuję się odważnie to się za to jeszcze wezmę;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Kolego MartiniOCP proszę nie robić ze mnie takiego oprawcy z batem i kastetem, bo daleko mi do tego Patrząc na każdy Twój warsztat moje oczy cieszy postęp jaki robisz w kwestii powierzchni lakierniczej. Mam gorącą nadzieję, że ta Ferrarka będzie w tej kwestii przełomem. Póki co trzymam kciuki i obserwuje Do poprawienia jedynie to miejsce, zaznaczone na czerwono: Poza tym jest naprawdę świetnie i już nie mogę się doczekać aż przykleisz detale. Powodzenia Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi