kornik_69 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Jak mniemam przed przed nałożeniem bezbarwnego oszklenie nie zostało należycie zabezpieczone ? Szkoda, bo z tego co pamiętam, to na poprzedniej stronie ostrzegałem: Uważaj na oszklenie! Jeśli nie musisz nim operować to najlepiej schowaj je do pudła, a jak już zaczniesz malować to solidnie je zabezpiecz taśmą Tamiya i Maskolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 A spróbuj zdrapać paznokciem , do śliskich powierzchni nie powinien za mocno przylec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 Dziękuje bardzo za rady, właśnie udało mi się trochę zetrzeć ten lakier papierkiem 2000. Niestety jest dalej mała mgiełka ale trudno. Kornik_69: Myślałem, że chodzi ci o samo malowanie a nie lakierowanie Nauczke już mam w każdym razie, żeby lakieru na szybke nie dawać(chciałem żeby się fajnie błyszczała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Oszklenie musi być bezpieczne od pierwszego otwarcia pudełka aż do ostatniego dotknięcia modelu na warsztacie! Tym bardziej jeśli stanowi element szczególnie wyróżniający się w ogólnej sylwetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 Możesz mi wierzyć, że zapamiętam do końca życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Oszklenie musi być bezpieczne od pierwszego otwarcia pudełka aż do ostatniego dotknięcia modelu na warsztacie! Tym bardziej jeśli stanowi element szczególnie wyróżniający się w ogólnej sylwetce. Dobrze mówi nie jeden z nas to już przerabiał... dodam że w chyba każdej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Podwozia zrobiłem ile zrobiłem, ale uciachałem się tak w palec że nie byłem już w stanie nic zrobić. Za pare dni kontynuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Usterzenie poziome ma dodatni wznios, a powinno mieć ujemny... Zamienione miejscami? Wygięte do góry są kiedy pilot pociągnie drążek do siebie(jak w moim przypadku) ,a wygięte w dół to pozycja neutralna. Mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Usterzenie poziome ma dodatni wznios, a powinno mieć ujemny... Zamienione miejscami? Wygięte do góry są kiedy pilot pociągnie drążek do siebie(jak w moim przypadku) ,a wygięte w dół to pozycja neutralna. Mogę się mylić... Mylisz wznios z kątem wychylenia steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Przy okazji na tym zdjęciu widać, że źle pomalowałeś klapy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Przy okazji na tym zdjęciu widać, że źle pomalowałeś klapy podwozia. Chyba bardziej wsproniki klap których jeszcze nie pomalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Wnętrze głównej klapy podwozia jest u Ciebie szare, a na zdjęciu czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Wnętrze głównej klapy podwozia jest u Ciebie szare, a na zdjęciu czerwone. Aha już rozumiem. Wzorowałem się na zdjęciach podwozia arabskich hawków oni mają szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 SKOŃCZONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Bardzo ładnie wykonany, tylko to usterzenie wali po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Odetnij stateczniki i przyklej ze wzniosem ujemnym!!!Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi