Madmax Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 To ile było kół zapasowych w 206 nie ma większego znaczenia bo jeśli chodzi o Tami to nie ma możliwości wstawienia koła tak jak na zdjęciu z Kuzim bo najzwyczajniej w świecie się nie zmieści - no chyba że masz ochotę jedno zapasowe mieć węższe niż drugie. Ja w swojej wersji mam jedno położone płasko na zbiorniku paliwa, z resztą na tej fotce też nie widać drugiego postawionego pionowo. może kiedyś się pokuszę o jego pokazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Nie wiem czy Ci się do czegoś te fotosy przydadzą, ale wrzucę link: http://www.rickymodel.it/Html/kit_peugeot_206_wrc.htm Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 Dzieki za fotki chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Nie jest to wymóg! Załoga na trasę odcinka może zabrać maksymalnie 2 koła zapasowe (oznakowane na punkcie przy wyjeździe z serwisu). Tak więc jeśli kierowca chce zagrać np. "wabank" i odciążyć auto może zabrać jedno koło zapasowe lub żadne!! Widywałem takie akcje jak chłopaki na ostatnim OSie walczyli o setne sekundy i zapas leciał do rowu byle by odciążyć gablotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Widywałem takie akcje jak chłopaki na ostatnim OSie walczyli o setne sekundy i zapas leciał do rowu byle by odciążyć gablotę Też to widziałem, ale jest to niezgodne z regulaminem. Jeśli zawodnik bierze z parku dwa koła, to 2 ma dowieźć do parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Widywałem takie akcje jak chłopaki na ostatnim OSie walczyli o setne sekundy i zapas leciał do rowu byle by odciążyć gablotę Też to widziałem, ale jest to niezgodne z regulaminem. Jeśli zawodnik bierze z parku dwa koła, to 2 ma dowieźć do parku. Jeszcze w latach 90-ych nie było tego przepisu. Bodajże w 1996 roku podczas Rajdu Portugalii Carlos Sainz zrobił taki manewr i wygrał. Obecnie auto wjeżdżające w strefę serwisową musi mieć tyle samo kół co przy wyjeździe... nawet jeśli są to uszkodzone koła!! Czekam na dalsze aktualizacje - dasz radę!! I kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Czesc, Wreszcie cos sie ruszylo z 206-ka Przed chwila pomalowalem czerwone elementy. Polecialem ta sama farba co poprzednio (gunze shine red) i az trudno uwierzyc ze to ta sama farba. Wczesniej wyszlo bordowo (i to ciemno) a teraz... sami popatrzcie Fajnie wyglada w tych 'patryjotycznych' barwach, nie uwazacie? Kolejne podejscie TS-17ka jest planowane na sobote Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Ale czy można było spodziewać się po Tobie czegoś innego jak świetne?;] Na pewno nie, i proszę bardzo, kasta już wygląda świetnie i zapowiada kolejny wspaniały model. Odcięcie wygląda rewelacyjnie. Mam nadzieje, że inwestycja w nożyk Tamiyi się opłaci i ja też będę niedługo cieszył się z takich efektów maskowania;] Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 No narzeszcie udalo mi sie uporac z maskowaniem. Wyszlo chyba dosc niezle i obylo sie prawie bez poprawek. Zaczalem tez obklejanie. Pierwszy raz mam do czynienia z kalkami Reji i jak narazie podobaja mi sie, chociaz nie uniknalem komplikacji z jedna kalka . Przerobilem tez troche ten mniejszy element na dachu. Weglug moich zdjec ten element byl owalny na 1:1 a w zestawie kwadratowy. To narazie tyle. Niezbyt wiele, ale ciesze sie ze cos sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 To zasługuje na przymiotnik "flawless" Patrze się na tą kastę, szukam jakiegoś ząbka, nierówności...nic. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinsdeyl Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 A ja zauważyłem tę komplikację ;). I czy ten BROK na dachu nie jest ciut krzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 A ja zauważyłem tę komplikację ;). I czy ten BROK na dachu nie jest ciut krzywo? Nie, nie zgodnie ze zdjeciami i instrukcja tak wlasnie ma byc, czyli rownolegle z numerem na dachu. P.S. Czy mowisz o niebieskiej kalce poprawej stronie czy jest jeszcze jakis inny bubel jaki przeoczylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinsdeyl Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Miałem na myśli numer startowy po prawej stronie, wydaje się być lekko szarpnięty. Chyba że mi się zdaje, ale podwijanie czy lekkie poszarpania w kalkach Reji dość łatwo przychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 To chyba kawałek sre rnego paska prze widuje z pod spodu ale na szczęście w rzeczywistości nie jest to tak bardzo widoczne jak na zdjęciu, ale i tak niezłe idzie kalkowanie jak narazie, biorąc pod uwagę niektóre ostrzeżenia dotyczące kalek Reji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 Witam, Mialem dzisiaj niewiele czasu na modelowanie ale udalo mi sie dokonczyc obklejanie bokow, zderzaka oraz maski. Zostaly mi jeszcze dach i tyl. Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Bardzo ładnie i czysto..tak trzymać. Malowanie a co za tym idzie również maskowanie to pierwsza klasa. Czekam na kolejne postępy prac pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Bardzo fajnie zaczyna to wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 Czesc, No wiec obklejanie (ktore zajelo mi pare dni bo robilem na raty z braku czasu) zostalo wreszcie ukonczone Wprawdzie sa drobne niedociagniecia tu i owdzie, ale nic takiego co zrujnowaloby caly model. Kalki Reji ogolnie mi sie spodobaly - sa supercienkie ale nie rwa sie tak latwo. Najwieksza ich wada to jednak to, ze jak sie je nalozy na model to nie da sie ich zbut latwo przesuwac, wiec trzeba je nalozyc najlepiej jak sie da za pierwszym podejsciem, co jest troch stresujace haha. A tak to po kalkowaniu wyglada: Teraz pare dni odczekam i polece bezbarwnym. Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 No mistrzuniu...bardzo pięknie wyszło Co o kalkowanie Puga. Wszystkie kalki równo położone i symetrycznie...tak trzymać. Kawał dobrej roboty za Tobą. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Elegancko wygląda!!! Kawał dobrej roboty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Ale ja jednak coś zauważyłem! Żartuje:D Mam jednak nadzieje, że pierwsze zdanie przynajmniej wzburzyło trochę falę;] Po miażdżącej kaście czekam na miażdżące wnętrze. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Jest dobrze a nawet super, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekg Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Kasta wygląda świetnie. Powiedz, jakiej taśmy używałeś do maskowania i czy po jej zdjęciu były potrzebne jakieś retusze. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Kasta wygląda świetnie. Powiedz, jakiej taśmy używałeś do maskowania i czy po jej zdjęciu były potrzebne jakieś retusze. Pozdrawiam Krzysiek Sorry za pozna odpowiedz. Tasma to oczywiscie tamiya. Zeby uzyskac lepsze linie, najlepiej jest odciac brzegi tasmy ostrym nozykiem przed naklejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Dzisiaj postanowilem nalozyc bezbarwny i... Zonk za zonkiem Po pierwsze okazalo sie ze aerograf nie byl w 100% doczyszczony po zeszlotygodniowej sesji srebrnym, wiec mam minimalne metaliczne platki w bezbarwnym. Po drugie, w suszarce model sie przewrocil i 'ufajal' sie kawalek tylu. Po trzecie, cos dziwnego wyskoczylo w jednym miejscu na drzwiach i nie wiem do konca dlaczego No coz... Bede musial zaprojektowac gablotke dla niego tak, zeby ten lewy slupek nie byl zbyt widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi