jkaluza Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Witam Serdecznie Jako że model przeleżał u mnie w szafie jakieś 3 lata postanowiłem wreście zlitować się nad nim.. I elementy Fototrawione: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 1, 2011 Author Share Posted September 1, 2011 Witam ponownie Zastanawiałem się nad kolorem i chyba zostane przy białym... Teraz mała aktualizacja: Wycięty i sklejony Tył: Wycięty i sklejony silnik (jeszcze bez szpachli): Siedzenia: Inne Części: Deska rozdzielcza z elementami foto: To wszystko na dzisiaj niebawem jak pogoda stanie się deszcowa i chłodna będzie więcej aktualizacji Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antisol84 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Miesiąc temu miałem okazję zobaczyć to cudo na własne oczy - przez 30 sek ale jednak zawsze...Do dziś jestem w szoku (po części dlatego,że każdy kracze że kasy nie ma ale na furę za 700 000 jest) i nie dziwie się że złapałem się z wrażenia wtedy za łeb...Zasiadam i kibicuje...)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Szykuje się piękny projekt. Powodzenia! Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniOCP Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Interesujące rzeczy w tym warsztacie. Biały jak najbardziej wskazany;] Powodzenia. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 2, 2011 Author Share Posted September 2, 2011 Dziekuje Panowie za dobre słowo... ))) Niedugo aktualizacje..... Znalazłem troche zdjęć odginału na którym mam zamiar się wzorować, Tylko niewiem czy zostane przy felgach orginalnych. Jezeli orginalne To pomaluje je w ciemnym graficie... A teraz troche zdjęć orginału : Zdjęcia udostępnione z serwisu otomoto.pl Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 2, 2011 Author Share Posted September 2, 2011 Co do Kół znalazłem na pewnym forum kolor felg jaki chciał bym uzyskać .. Czy białe R8 będzie ciekawie wyglądał z takim kolotem felg??? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilssi Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Ten kolor felg bedzie swietnie wygladal na tej osemce. Takie kola powinny szczegolnie dobrze uwidaczniec fototrawione hamulce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grubyjg Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Witam. No no, zapowiada się świetny model. Będę tu często zaglądał, także dlatego że to piękne auto. Co do felg to jak najbardziej pasują, tak jak mówił Emilssi tarcze będą dobrze wyeksponowane. Powodzenia i czasu na pracę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Jeżeli chciałbyś uzyskać taki kolor felg, to spróbuj popryskać standardowy kolor farbką "smoke", powinno dać ładny efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapToWny Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Będe z uwagą oglądał warsztat bo mam ochotę na te audi. Kolor felg będzie idealny do koloru nadwozia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timi Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Auto mi się starsznie podoba, jako że cywili nie składam to jest jedno z tych które złoże. Może do tego białego, zamiast tych czarnych wstawek zrobić je w karbonie albo w jakimś ciemnym metalicznym kolorze?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 3, 2011 Author Share Posted September 3, 2011 Oczywiście boki samochodu i komora silnika bedzie obklejana kalką karbon. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 5, 2011 Author Share Posted September 5, 2011 Witam ponownie Znalazłem trochę czasu i udało mi się wyciąć w kascie otwory podsiatki fototrawione i wstępnie siedzenia zaszpachlować. Kasta z otworami pod siatki foto... Podwozie z wklejoną siatką foto... I siedzenia wstępnie wyszpachlowane i wyszlifowane (jeszcze do poprawki) To tyle wiecej aktualizacji niebawem..... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Pamiętaj o pogłębieniu linii podziału przed rozpoczęciem prac malarskich. To nada im realistycznego wyglądu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portalus Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Co do Kół znalazłem na pewnym forum kolor felg jaki chciał bym uzyskać .. Piękne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco12041976 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Witam, A może biały mat? Początki super Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 Zostaje przy Białym Świecącym farba juz kupiona Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomAUG Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 No ładne Audi Też akurat pracuje nad takim i też będzie białe ale z małymi przróbkami stylistycznymi Będzie mała konfrontacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 14, 2011 Author Share Posted September 14, 2011 No ładne Audi Też akurat pracuje nad takim i też będzie białe ale z małymi przróbkami stylistycznymi Będzie mała konfrontacja Chętnie będe obsetwował twój temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaluza Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Witam Serdecznie po dłuższej przerwie... Dzisiaj troche znalazłem czasu na malowanie.. Oto kasta po podkładzie w szuszarce ... Spód samochodu po podkładzie i oklejeniu... Kilka zdjęć po pomalowaniu bazą (kolor biały)... I troche zdjęć na ciemnym tle ale coś mi te zdjęcia chyba nie wyszły.... To tyle na dzisiaj, jeszcze trzeba przeszlifować kaste i bezbarwny pierwszą warstwę, potem kalki karbonu i kilkawarst bezbarwnego.... Ale to niebawem... Pozdrawiam Jasiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilssi Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Dobra robota, farba wyglada swietnie. Gratuluje wyboru koloru - r8ka swietnie wyglada na biało-carbonowo:) Czekam na dalsze aktualizacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniOCP Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Ja też uważam, że biel to kolor sportowy, do R8 jak najbardziej pastujący. Czekam na zdjęcia z bliska, ale już teraz można poczuć "moc" ;]. Czekam na więcej. PZdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Widziałem kilka R8 na żywo, w różnych kolorach i akurat w bieli wygląda najsłabiej. Za to te kolory masakrują na żywca: W takiej czarnej miałem przyjemność siedzieć. Z czarną skórą z czerwonymi obszyciami i wyszytym R8 na zagłówku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Pierwsze R8 które pokazał Skoti to z tego co pamiętam R8 TDI. Piękna bestyjka, niby V10 ma podobny bodykit, ale jednak to nie to samo co dieselek. Kibicuje warsztatowi, z chęcią ujrzę, co uda ci się wycisnąć z tego produktu revella. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts