mirage3 Napisano 20 Czerwca 2007 Share Napisano 20 Czerwca 2007 O lala wygląda bardzo ciekawie, czekam na koniec Twoich zmagań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam, ponieważ BA musi schnąć co 10 minut roboty, postanowiłem w międzyczasie wyjąć z szafki mojego Muuusia Dostał już warstwę sido i kalki. Swoją drogą to zrobiło się z nimi coś niedobrego - bo strasznie się kruszyły. Ale ostatecznie nie jest tak źle. A no i jak się okazuje - biały białemu nierówny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 MrBat co do farbek to popuść troszku gwint na dyszy,to znaczy leciutko odkręć.A moim zdaniem te farbki to jest totalna porażka.Ale to jest oczywiście moje zdanie na temat tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 popuść troszku gwint na dyszy,to znaczy leciutko odkręć. Czy wtedy powietrze nie będzie nam "bulgotać" w zbiorniczku z farbą? Wtedy nie da się malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2007 A moim zdaniem te farbki to jest totalna porażka.Ale to jest oczywiście moje zdanie na temat tego produktu. Rozumiem, że piszesz o Vallejo? Moim zdaniem są OK. MrBat co do farbek to popuść troszku gwint na dyszy,to znaczy leciutko odkręć. A tego to już całkiem nie rozumiem Przecież odkręcając gwint powietrze będzie się cofać do zbiorniczka z farbą, co w efekcie całkiem uniemożliwi malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Eureka! Może przez luźną dyszę mam bąbelki w zbiorniczkuy, dzięki Przemek! Może twój pomysł z popuszczeniem gwintubyłgłupi, ale chyba bardzo mi pomogłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Może przez luźną dyszę mam bąbelki w zbiorniczkuy, dzięki Przemek! Tylko nie próbuj dokręcać za mocno bo ukręcisz dyszę. Lepiej zastosować sprytny patent (mój) z jednorazową uszczelką maskolową. Po prostu lekko odkręć dyszę, daj na gwint kroplę maskola, odczekaj chwilkę, dokręć. I w ten sposób mamy szczelny gwint przy dokręcaniu którego nie musimy się siłować - więc nie ukręcimy dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Eureka!Może przez luźną dyszę mam bąbelki w zbiorniczkuy, dzięki Przemek! Też tak miałem. I właśnie pewnego dnia, kiedy oglądałem modele Reggyego u niego w domu, tak jakoś przypadkiem wyjawił mi to co napisał powyżej. I się okazało, że to działa! A już się bałem, że aerek do wymiany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Ja pisząc o popuszczeniu gwintu na dzyszy miałem na myśli mój przypadek mi pomogło i nie miąłem farfocli na modelu.Zrobisz jak uważasz za słuszne,to była tylko tak rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi