Skocz do zawartości

Opel Blitz Omnibus - 1:35 Ironside

Przemo1CK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po raz pierwszy (chyba) pokażę się od strony warsztatowej

Model ten śmiem nazwać podsumowaniem mojej dotychczasowej działalności modelarskiej. Toteż postaram się wykonać go jak najlepiej potrafię

Tutaj in-boxik:

http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=71&t=28833

DSC05531.jpg

Pojazd wykonam wraz z:

-elementami kabiny Opla Blitza firmy Cyber-Hobby

-silnikiem żywicznym firmy Plusmodel

-kołami żywicznymi z zestawu, bądź innym zestawem, który posiadam

-elementami własnej produkcji

-drewnem (podłoga)

-czymkolwiek, co poprawi mu "final look"

Trzymajcie się foteli, postaram się, aby było gorąco

Pozdrawiam

Przemo

Masz we mnie wiernego widza. I od razu prośba. Czy mógłbyś zrobić nieco dokładniejszą relację z budowy silnika i generalnie całego przedziału silnikowego? Mam Blitza z Tamki i do niego zestaw Verlindena i chciałbym wiedzieć jakie są różnice pomiędzy tymi zestawami i co ewentualnie mógłbym poprawić.

Czołem !

Jedziemy...

Na poniższej fotce zaznaczyłem elementy do wywalenia, postaram się o nowy zbiornik na paliwo. Po głowie chodzi mi nowe podwozie, ale przeraża usuwanie istniejącego..

th_DSC05539.jpg

Tutaj pojawił się problem, w trakcie montażu ściany grodzącej wewnątrz pojawiło się przesunięcie. Słupki nie były równoległe, na czerwono zaznaczyłem pozycję poprzednią słupka. Ściana już zamocowana.

th_DSC05538.jpg

Z tej strony jeszcze wszystko w miarę dobrze wygląda, oczywiście nie obędzie się bez szpachli. Będę również musiał "podnieść" tylną ścianę, do wyrównania z bocznymi brakuje jakieś 1,5-2 mm.

th_DSC05537.jpg

tymczasem wracam do pracy nad modelem.

P.S. Tomku 14147 spoxik, zrobi się obszerna. Postaram zrobić jakieś podsumowanie i porównanie silnika z zestawu (odlew Italki, z poprawkami) wraz z silnikami Plusmodela, Verlindena i zestawowego Cyber-Hobby.

Pozdrawiam

Przemo

Fakt, model wymaga więcej pracy, ale za to satysfakcja większa

P.S. Tomku 14147 spoxik, zrobi się obszerna. Postaram zrobić jakieś podsumowanie i porównanie silnika z zestawu (odlew Italki, z poprawkami) wraz z silnikami Plusmodela, Verlindena i zestawowego Cyber-Hobby.