Przemo1CK Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Witam! Po raz pierwszy (chyba) pokażę się od strony warsztatowej Model ten śmiem nazwać podsumowaniem mojej dotychczasowej działalności modelarskiej. Toteż postaram się wykonać go jak najlepiej potrafię Tutaj in-boxik: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=71&t=28833 Pojazd wykonam wraz z: -elementami kabiny Opla Blitza firmy Cyber-Hobby -silnikiem żywicznym firmy Plusmodel -kołami żywicznymi z zestawu, bądź innym zestawem, który posiadam -elementami własnej produkcji -drewnem (podłoga) -czymkolwiek, co poprawi mu "final look" Trzymajcie się foteli, postaram się, aby było gorąco Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 No to zapinam pasy. Jak będzie tak efektowny (lub lepszy ) jak poprzednie dokonania to zapowiada się niezła jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Fajnie fajnie, będę tu wpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Siadam obserwuje będzie wielka jazda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Masz we mnie wiernego widza. I od razu prośba. Czy mógłbyś zrobić nieco dokładniejszą relację z budowy silnika i generalnie całego przedziału silnikowego? Mam Blitza z Tamki i do niego zestaw Verlindena i chciałbym wiedzieć jakie są różnice pomiędzy tymi zestawami i co ewentualnie mógłbym poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 Czołem ! Jedziemy... Na poniższej fotce zaznaczyłem elementy do wywalenia, postaram się o nowy zbiornik na paliwo. Po głowie chodzi mi nowe podwozie, ale przeraża usuwanie istniejącego.. Tutaj pojawił się problem, w trakcie montażu ściany grodzącej wewnątrz pojawiło się przesunięcie. Słupki nie były równoległe, na czerwono zaznaczyłem pozycję poprzednią słupka. Ściana już zamocowana. Z tej strony jeszcze wszystko w miarę dobrze wygląda, oczywiście nie obędzie się bez szpachli. Będę również musiał "podnieść" tylną ścianę, do wyrównania z bocznymi brakuje jakieś 1,5-2 mm. tymczasem wracam do pracy nad modelem. P.S. Tomku 14147 spoxik, zrobi się obszerna. Postaram zrobić jakieś podsumowanie i porównanie silnika z zestawu (odlew Italki, z poprawkami) wraz z silnikami Plusmodela, Verlindena i zestawowego Cyber-Hobby. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Model nie składa się sam ale temat super. Będę bacznie śledził relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Fakt, model wymaga więcej pracy, ale za to satysfakcja większa P.S. Tomku 14147 spoxik, zrobi się obszerna. Postaram zrobić jakieś podsumowanie i porównanie silnika z zestawu (odlew Italki, z poprawkami) wraz z silnikami Plusmodela, Verlindena i zestawowego Cyber-Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Hej! Chętnie pooglądam Twój warsztat, bo wychodzą z niego świetne modele. Oszklenie w tym mnie przeraża:). Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi