dormitor Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Znowu Abrams... Ciekawe czym się różni ta wersja od tej poprzedniej ,bo ja żadnej różnicy nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Faktycznie, tylko Abramsy i Pantery... A ja bym chciał T-72 "3 in 1" .... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 A ja Merkave 4 , bo żywiczna za droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 @ Barthass: różni się tak jak Abrams M1A2 do M1A1... Ja chętnie kupię. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Czyli z zewnątrz niewiele , niemogliby wydać tego w jednym opakowaniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Zewnętrznie to chyba różni się tylko obecnością panoramicznego przyrządu obserwacyjnego dla dowódcy po lewej stronie wieży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 A mi sie wydawalo ze ta smieszna firma robi tylko niemiecka pancerke Do tej pory nie umie zrozumiec co fajnego jest w dragoni,nie sądzicie ze troszku jest przereklamowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 A mi sie wydawalo ze ta smieszna firma robi tylko niemiecka pancerke Do tej pory nie umie zrozumiec co fajnego jest w dragoni,nie sądzicie ze troszku jest przereklamowany ?? jak tanki to Dragon zamiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 20 Maja 2007 Autor Share Napisano 20 Maja 2007 Zamiast zrzędzić moglibyście się pocieszyć, że coś współczesnego zostało ładnie opracowane zamiast kolejnej wersji modyfikacji podwariantu jakiegoś nudnego hitlerwynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Maja 2007 Share Napisano 21 Maja 2007 Ale to już było , wydali modyfikację tej kapitalistycznej maszyny ,która praktycznie niczym się nie różni od wersji poprzedniej , i jaki w tym cel?? Ja widzę tylko taki ,żeby wyciągnąć siano od ludzi. Jest wiele innych współczesnych pojazdów , za które mogliby się wziąść , a tu tylko po za Abramsem świata nie widzą. Mogli by zrobić Warriora , Merkavę ,jakiegoś Teciaka np. T-80 czy T90 ,porządnego M-60 , a tu nic A ostatnio widziałem ,że znowu jakąś inną wersję Tygrysa będą robić. http://www.dragon-models.com/46thShizuokaHobbyShow2007/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Nie dziwie sie flustracji co poniektorych forumowiczow. Firmy modelarskie te wielkie klepia caly czas to samo, popatrzmy na oferty firm (Dragon, Tamiya, Italeri itd) - Tygrysow cala masa (praktycznie co roku to 2 "ciezkie koty" opuszczaja wypraski), Pantery (tez kilkadziesiat wersji). A najgorsze jest to, ze zadna wersja nie odpowiada w 100 % oryginalowi. Jak sie czyta inne strony www to praktycznie do kazdego modelu sie mozna doczepic w mniejszej lub wiekszej czesci odwzorowania. A co do wspolczesnych tankow - tu jest marazm. Praktycznie w wiekszosci to kroluja same Abramsy (lepiej lub gorzej zrobione) i to koniec. Teraz cos moze sie ruszylo - ale tylko ze Strykerem (3 firmy maja zamiar, lub juz go wypuscily i najgorsze jest to ze wszystkie modele to ta sama wersja). Jest jeszcze jedna firma - Trumpeter. Kitajce mieli okres, ze praktycznie zasypali rynek wspolczesnym sprzetem (w lepszej lub gorszej jakosci). Niestety - ostatnio tez sie biora za II wojne swiatowa (znowu Tygrysy i inne niemieckie "wunderwaffe"). I ciekawe kiedy firma spod znaku trabki wypusci Maz'a i M1070 - wreszcie cos inszego i wspolczesnego i do tego ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Skoro tak "cierpicie" to napiszcie do producentów zamiast tu płakać. Wątek dotyczy Abramsa M1A2 a nie "polityki" wydawniczej... dzieci kochane. Wracając do różnic jest ich sporo - ciągle to Abrams ale inny. Zmiany to głównie wyposażenie elektroniczne i pancerz. Inna wieżyczka dowódcy i nowa głowica celownika ( obrotowa ), troche drobiazgów, gąsienice itp. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 A ja się cieszę z kolejnego modelu Abramsa. Może uda mi się go kupić jak wyjdzie, bo M1A1 AIM nigdzie dostać nie mogę. :( A tu jest artykuł o różnicach w wersjach Abramsa: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=613 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renji Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Tomek Jak chcesz Abramsa M1A1 AIM to ci mogę na allegro wstawić. A ta wersja się różni dodatkowym przyrządem obserwacyjnym, dodatkową wanną z tyłu wieży, inną klimatyzacją z tyłu wieży i dodali taki pierdół pod wieżą. Więc możliwe że zmienią jedną wypraskę lud zostawia stara i dadzą jeszcze jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 Pokazał się In-box SEPa: http://www.militarymodelling.com/news/article.asp?sp=&v=6&uan=426# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi