Skocz do zawartości

Ferrari 365 GTB4 "Daytona," Fujimi, 1:24

MartiniOCP

Rekomendowane odpowiedzi

Więc jest. Model uważam za skończony, choć na ostatnich metrach mojego z nim wyścigu doszło oczywiście do niespodzianki w postaci w ogóle nie pasujących wycieraczek...Zupełnie nie leżą na szybie tylko głupkowato odstają. Zupełnie je zlekceważyłem myśląc, że w takiej materii źle być nie może. No więc, może. Chciałem dopasować - połamałem. Koniec końców, muszę przerabiać, a Was przepraszam, że to 99% nie 100%, ale musiałem już sobie odpuścić Daytonkę, a że jest świeża to wrzucam fotki. Potem najwyżej doślę jedną jako dowód, że licznik dobił do 100%. Ogólnie z modelu jestem zadowolony, składał się fajnie, efekt końcowy (głównie dzięki szprychom, dzięki Emilssi!) też może być. Wiadomo, baboli sporo, no ale, co byśmy mieli za świat bez baboli:D Miłego oglądania.

101_3099.jpg

101_3106.jpg

101_3095.jpg

101_3080.jpg

101_3079.jpg

101_3078.jpg

101_3077.jpg

101_3093.jpg

101_3092.jpg

101_3091.jpg

101_3102.jpg

101_3094.jpg

101_3098.jpg

101_3086.jpg

101_3081.jpg

101_3074.jpg

101_3098.jpg

101_3107.jpg

101_3110.jpg

pzdr.

Proponuję zrobić zdjęcia na białym brystolu. Takie parapetowo - firankowe tło przeszkadza w odbiorze modelu. Rozstaw sobie takie mini-studio z dużego papieru i jednej, dwóch lampek biurkowych, a zdjęcia będą o klasę lepsze. Porad jak robić zdjęcia jest wiele, nie tylko na tym forum. Włożyłeś bardzo dużo pracy w model. Przyłóż się teraz do zdjęć

Bardzo ładny model wyszedł.

W zasadzie nie bardzo jest się do czego przyczepić

A nie jest ... tak jak koledzy napisali wcześniej teraz musisz się postarać o ładniejsze wyeksponowanie modeli do fotek. Takie cuda do tego zobowiązują.

Dużo nie trzeba.

Powodzenia i pozdrawiam.

Witam Szanownego Kolegę.

Cóż rzec mogę widząc taki model? Rzecz mogę tylko, że urodziwy ponad miarę. Robisz ogromne postępy, a co najlepsze, to, to, że są widoczne w wątku warsztatowym z postu na postu. Daytona jest piękną maszyną, koła szprychowe wyglądają tak jakby były stworzone do uzupełnienia Twojego 365 GTB4.

Jedynie dwie rzeczy ściągają wisienkę zwieńczającą z tortu. Są to wspomniany przez Ciebie brak wycieraczek i tablica rejestracyjna. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś najdzie Cię ochota aby te dwa elementy poprawić. Szczerze na to liczę, bo model jest rewelacyjny i bezapelacyjnie zasługuje na to

Gratuluję i czekam kolejnych warsztatów czarnych koni

Pozdrawiam

Kornik

Dzięki wszystkim za komentarze;D Bardzo mi miło, że model robi pozytywne wrażenie. Jeszcze bardziej cieszę się, że widzicie jakiś postęp w jakości moich prac.

Jedynie dwie rzeczy ściągają wisienkę zwieńczającą z tortu. Są to wspomniany przez Ciebie brak wycieraczek i tablica rejestracyjna.

Wycieraczki i tablicę na pewno poprawię - chwilkę tylko odsapnę po końcowym starciu z 365, ale zapewniam Was, że wisi to nade mną i męczy sumienie.

No nic, biorę oddech i w czwartek kontynuuję pracę nad 288.

pzdr.

Nie wiem jak mogłem przegapić ta galerie - może ostatnio język trochę zalatany;) Świetne wykonanie tego doskonałego klasyka. Moim zdaniem na szczególna uwagę zasługują swietnie omówione/pomalowane elementy chromowane i powloka lakiernicza oraz swietnie dobrany kolor.

Czekam na kolejne warsztaty!!!

Dzięki za opinie;] Z lakierem z modelu na model jest chyba lepiej, ale jeszcze sporo mi brakuje do poziomu prezentowanego na forum. Felgi rzeczywiście świetne, ale to już zasługa KaModels. Co do przechowywania modeli, to polecam pojemniki po kanapkach - no chyba, że masz szczelną, ładną gablotę. Ja się jeszcze takiej nie dorobiłem, a przyszło mi już 3 modele czyścić z kurzu i nie jest to fajne.

pzdr.