RapToWny Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Witam, jako że ostatnio wszyscy odbudowują ciężarówki to i ja też spróbuję. spieszył się nie będę , a każdą rzecz będę pokazywał do waszego oceniania czy ,,może być". Tak więc jest to Scania R Italeri. Plany to jakieś minimalne mody czyli nowy kolor budy i wnętrza. Szyby musze zrobić od nowa bo stare wyglądają tak (opary po super glue): Pomalowałem trochę wnętrze które będzie w kolorze podobnym do skóry, brązowym i czarnym (tam gdzie niedokładnie pomalowane będzie inny kolor: jeśli macie jakieś fotki fajnych skakanek z jakaś fajną prostą grafiką i kolorem to piszcie. Rozważę wszystkie propozycje bo nie wiem jaką zrobić . Upy co tydzień będą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 cześć Widziałeś u mnie jak mam zrobione wnętrze i mamy te same kolory. Morze coś ci się spodoba viewtopic.php?f=88&t=29047&hilit=scania+r+new+series&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 O sory nie zauważyłem . Ale i tak będą nowe kolory bo już jest koncepcja. Na taką scanię : http://farm6.static.flickr.com/5283/523 ... ccca3c.jpg będzie pewnie to coś podobnego do tego, tak więc jesli macie więcej fotek, głównie wnetrze i szczegóły to bardzo proszę wysyłajcie . Teraz będą to małe postępy przy silniku, bo muszę zamówić trochę farbek ale żeby zamówić to muszę mieć więcej zdjęć. P.S Jeśli macie taką rurę i halogeny to chętnie je kupię. Piszcie PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Popraw link bo nie chce się wyświetlić, wklej i wyślij od razu bez podglądu, bo u mnie miałem taki problem ze skracało link i nie chciało się wyświetlić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Uploaded with ImageShack.us POTRZEBNE MI FOTKI WNĘTRZA!! Edytowane 9 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Fajne malowanie, czekamy na projekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 prosze bardzo, kilka fotek tej scani dla Ciebie: http://leportugais306.skyrock.com/459.html niestety cokolwiek więcej jest ciężko poszukać, tak jak np wnętrze, jakbym coś trafił to podeśle, powodzenia w budowie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Dzięki za fotki Garek, przydadzą się. Wiem, że krzywo Coś poprawić czy zostawić???? Następny krok we wnętrzu to pikowana skóra. Aaa i wiecie może jak i z czego zrobić takie zasłonki we wnętrzu co za fotelami zaraz są (jak się je opuści to łóżko zakrywają i resztę, nie znam technicznej nazwy tego określenia wybaczcie ) Edytowane 9 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Witaj, co do szyb - możesz je wypolerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Kolorystyka wnetrza bardzo mi sie podoba, lubie jasne wnetrza. Aczkolwiek poprawilbym te szczegoly, ktore sa pomalowane tym kolorem bordowym, bo wyszly troche nierowno. Co do zaslon to mozesz uzyc bibulki, albo szerokiej wstazki. Czasem mozesz natrafic na cos uzytecznego w domkach dla lalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Zgadzam się z Tomeka6, możesz poprawić trochę wnętrze. Co chodzi o kolory to bardzo dobrze będzie komponowało się z zewnętrzna kolorystyka. Czekamy na nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Witam. Projekt zacny, ciekawą ciężarówkę chcesz odwzorować. Kolorystyka wnętrza bardzo ciekawa ale popracuj nad przejściami kolorów. Mógłbyś wrzucić fotki sprzed renowacji? Będę zaglądał bo projekt ciekawy, życzę cierpliwości i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Bardzo fajny kolorek, aż sam się zastanawiam czy nie zrobić podobnie w mojej scani. Jeżeli mógłbyś to tak jak kolega wyżej napisał popraw te przejścia między kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 RapToWny - witam serdecznie, ja też bym był za poprawieniem tego wnętrza. Tak jak już pisałem w innym wątku podobnego wozu w podobnych kolorach, myślę że kluczem do dobrego pomalowania tego jest po pierwsze dobre przeszlifowanie wszystkich części, żeby były gładkie. Potem dobrze jest pociągnąć je podkładem, ja bym proponował jasnoszary samochodowy, ale to już zależy od Ciebie. No i potem jeszcze trzeba uważać, żeby kłaść kolory od jaśniejszych do ciemniejszych. To tyle moich uwag, życzę powodzenia z projektem i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Witajcie. Po pierwsze dzięki za miłe słowa. Po drugie sorki że się nie odzywałem ale po wywiadówce komputer był off . Cały ten czas poświęciłem na poprawę wnętrza, które i tak wymaga jeszcze poprawienia prostych linii bo na fotce widać że jest krzywo Zrobiłem ... nowe łóżko. Nie wiem czy jest lepsze czy gorsze od standardowego, sami musicie ocenić: Aaa napadłem na domek dla lalek siostry ale zasłonek niestety nie ma. Pogadam z babcią może coś fajnego zrobi Fotek z przed renowacji nie mam ale opiszę jak to wyglądało: Model składany 4 lata temu przez całe 3 dni (hard core), Farbki użyłem tylko do pomalowania poduszki i świateł przód, tył. kabina nie malowana, szyby jak widać wcześniej. Mnóstwo zacieków po kropelce i model (jeśli można było to tak nazwać) spadł z pułki w niewyjaśnionych okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan-720 Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Wiec w porównaniu u mnie nie było aż tak źle, ja swój zrobiłem w 2 tygodnie (co jest bardzo szybko) no ale wygladal jeszcze przyzwoicie. Mam nadzieje ze ten będzie lepszy i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Nom mi się wydaje że twoja wersja łóżka jest lepsza, jak dojdzie do tego kołderka i poducha to będzie wspaniale. Ja swój pierwszy poważny model kleje już ponad rok i mam praktycznie same drobiazgi więc można być też rekordzistą w drugą stronę. Życzę czasu i dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 No ja swój model też składam dość długo, ale lepiej składać go dłużej i dokładniej niż szybko i niedokładnie. Z tym modelem lepiej się nie śpiesz i zrób go jak najlepiej, przyłóż się do niego, jak na razie nie jest tak źle. Mam pytanie z czego zrobiłeś te łózko, czy też zabrałeś je z domku dla lalek od siostry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Mam pytanie z czego zrobiłeś te łózko, czy też zabrałeś je z domku dla lalek od siostry? Łóżko to polistyren 0,5, do jednego kawałka przyklejona ,,obramówka" i na nią jeszcze jeden cieniutki pasek dookoła. Będe pewnie musiał kupić zestaw tylko nie wiem który się bardziej przyda: 1. http://www.mojehobby.pl/zdjecia/6/8/6/111_rn.jpg 2. http://www.mojehobby.pl/zdjecia/3/4/2/1585_rn.jpg EDIT. p.S mam 2 pomysły na wnętrze: 1 Pikowana skóra i logo scania na środku u góry i czerwone/bordowe kropki w tych dołkach: http://images4.fotosik.pl/268/582588fa1ca02cbb.jpg (to dla przykładu skóry) 2. Tylko pikowana skóra, cała w jasnym kolorze i telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Znalazłem trąbki i troche malowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Wydaje mi się żę ten pierwszy zestaw będzie fajniejszy, no ale zależy co masz zamiar zrobić. Ja osobiście bym nie zamawiał tego zestawu tylko zamówił bym oddzielne żeczy na stronie KFS'u lub innych podobnych, no chyba że nie masz za dużo pieniędzy wtedy raczej ten zestaw. A z tą skórą pikowaną to będziesz musiał nieźle się postarać żeby uzyskać fajny efekt. JA bym jednak nie malował tych dziurek tylko umieścił tam jakieś małe kulki np główki od szpilki albo ulepione z jakiejś masy kulki i je pomalował, uzyskał byś taki efekt http://www.roadtransport.com/blogs/big-lorry-blog/tlongy2.jpg Sam takie coś chciałem zrobić u siebie, ale jednak zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Dobra zobaczę jeszcze jak to będzie. A teraz pytanie którego wstydzę się zadać: Dacie link do tej strony KFs bo nie wiem co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Łap linka http://kitformservices.com/ możesz tam kupić różne ciekawe części, ale nie ukrywam że jest tam dosyć drogo. Nie ma co się wstydzić, od tego tu jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Wielkie wręcz olbrzymie dziękikamilex5 teraz jeszcze części do volvo się pewnie przydadzą, ale to taka mała zapowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 A jakie volvo masz zamiar składać? Ja też ostatnio dużo myślałem nad volvo i zastanawiam nad zakupem FH16 Ale to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi