Myfg Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Spiton no to powiedz jak twoim zdaniem powinien taki z fabryki wyglądać !?! Bo ciekawy jestem bardzo Kolejna sprawa malowanie to nie wszystko to połowa sukcesu. Dla mnie zabawką było to co przedstawiła firma Revell, model w 50 % nijak miał się do rzeczywistości ! Ale widzę takie modelarstwo ma swoich zwoleninków :( P.S spiton gdzie na forum mogę zobaczyć Twoją twórczość bo jakoś nic nie mogę znależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Obiecane zdjęcia narazie kilka po pracy wkleję jeszcze parę Widok ogólny: Od dzioba Od tyłu Zabrudzenia Na celowniku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 cała sztuka w ocenie i krytyce to chyba spojrzenie na model wg zamierzeń twórcy jeśli prezentujący pisze, że model jest prosto z pudła, przerywnikiem, pierwszym modelem itp. to ocenia się m.in czystość klejenia, ogradowanie części, poprawność ich przyklejenia i w ten deseń, można wtrącić uwagę typu "fajnie gdybyś dodał relingi", "może przy następnym modelu spróbowałbyś..." co innego się ocenia gdy model jest waloryzowany (praca z blaszkami, poprawianie elementów zestawu itp.) jeszcze inaczej gdy twórca oznajmia, że miał zamiar oddać ślady eksploatacji modelu (sposób prezentacji tych śladów, ich intesywność i rozmieszczenie) Myfg skupił się na poprawności konstrukcji i oddaniu detali, przy takiej deklaracji autora ten model jest dla mnie świetny, a skoro autor pisze, że nie ma zamiaru zrobić go utytłanym to go rozumiem bo tak mu się podoba i taki był jego zamiar, raczej więc szkoda miejsca na sugerowanie "uwalania go w błocku" skoro w ogóle nie jest to intencją wykonawcy przez analogię mógłby pojawić się wielbiciel czystych modeli i napisać "zamaluj te zacieki - ma być czysty bo takie okręty lubię" Jędrek ps. dzięki za kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Nie no, z tym brudzeniem to już jakaś mania jest. Nie można na forum pokazać czystego modelu, bo zaraz zjawiają się miłośnicy brudzenia i napominają autora. A przecież już teraz ten Schnellboot bardzo fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Jędrek fajnie to podsumowałęś ! Kolejne zdjęcia: i ostatnie: no i koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 W oczekiwaniu na nowy model wykonałem testową wytwornicę dymu i nawet działa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Kiedy będzie nowa relacja? Czekam i doczekać się nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi