Jacek00 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Witam, Modelarstwem zajmuję się raczej ''z doskoku'' wtedy kiedy mam wenę. Przeglądając ostatnimi czasy fora poczułem chęć na Hetzera którego kiedyś rozgrzebałem i odstawiłem żeby się uleżał ;) Trochę wtedy nadpsułem wnętrze więc wg. pierwszego pomysłu miał być cały zamknięty. Tutaj jednak pojawia się wena, wena na wrak z wypalonym wnętrzem. Pojazd będzie stał a raczej już stoi na kawałku terenu. Nie będzie to jednak taki warsztat z prawdziwego zdarzenia ponieważ moje umiejętności jak i etap prac na to nie pozwalają, więc z góry przepraszam. Mam chociaż nadzieję, że w dalszych pracach mogę liczyć na jakieś uwagi z Waszej strony oraz oczywiście na krytykę. Zdjęcia są jakie są ale myślę, że pokażą to co jak na razie zrobiłem. A więc do rzeczy. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Jest ciekawie malowanie wyjsciowe masz bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 12 Października 2011 Autor Share Napisano 12 Października 2011 Witam, Podmalowałem dzisiaj resztki białej farby na ścianach, podłogę podmalowałem w odcienie czarno-szaro-białe. Przerobiłem skrawek drogi z tych płyt na bruk. Wieczorem wrzucę jakieś zdjęcia. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Ciekawie się zapowiada, ale mam uwagę/pytanie – jak bardzo chcesz go spalić? Bo jak bardzo, to może pasowało by „zdjąć” trochę bandaży z kilku kół przy tej wyrwie w kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 12 Października 2011 Autor Share Napisano 12 Października 2011 Witam, Nie chcę aby z zewnątrz był za bardzo wypalony, jedynie przy wyrwie i trochę przy włazach. Myślałem o usunięciu bandaży ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać ponieważ koła są razem z nimi odlane jako jeden element... Miałem też pomysł którego mogę się ewentualnie trzymać aby kawałkiem gąsienicy który leży obok pojazdu przykryć koło najbliższe wyrwy. Można by wtedy tłumaczyć cały bandaż na tymże kole osłoną z gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Jak robiłem w Pak 40 spalone kolo to nożem odciąłem, ale można by też jakimś drimelkiem podziałać. Ciekawie się zapowiada. Polecam też przeglądnąć tę stronkę http://scratchmod.com/Showcase.php może coś da się podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Kola bez bandazy najlepiej zakupic w Panzer Art'cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Witam, Postarałem się po przebarwiać wnętrze olejami, wcześniej podmalowałem niektóre miejsca na biało i resztki na podłodze. Usunąłem też bandaże z kół - wydaje mi się, że tak wystarczy, jeśli ktoś ma inna koncepcję to chętnie wysłucham. Resztki bandaża na małej rolce ewentualnie do poprawy. Podwyższyłem też grunt pod samym modelem. A teraz zdjęcia : PS. sorry za tło na niektórych zdjęciach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Całkiem nieźle, póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Witam, Jeśli chodzi o wnętrze to już chyba koniec. Nie potrafię nic więcej zmienić a na siłę kombinować nie chcę bo jeszcze zniszczę to co do tej pory wymodziłem. Od ostatnich zdjęć osmoliłem trochę wnętrze i przypudrowałem delikatnie. Teraz pora zamknąć Hetzera i zabrać się za dalszą jego budowę. Zdjęcia : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Jak dla mnie jest ok. Jedynie będziesz go musiał jakimś matem porządnie potraktować bo zardzewiały nie powininen się świecić - no chyba że po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Witam.Naprawde ciekawie to wyglada.Tylko podpatrywac.Super wyglada wnetrze-tak trzymac na zewnatrz.Btw-sklonnosci destrukcjne moga sie ciagnac przez kilka modeli...Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Trochę nowych zdjęć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Witaj! Sugerowałbym koła "przepalić" do połowy, bo trochę dziwnie to wygląda, że guma się niby spaliła, a farba nie odlazła z kół, chociaż ciut? Świetny projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 27 Października 2011 Autor Share Napisano 27 Października 2011 Witam, Dzięki za zainteresowanie Koła jeszcze będą malowane, chce dorobić jeszcze resztki drutów w nadpalonej gumie. Przede mną ogólnie jeszcze kupa malowania. Jakieś filtry, zacieki, trochę pigmentów ale najpierw jeszcze trochę muszę popracować farbami akrylowymi, trochę rdzę podmaluję i osmolę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 całkiem nieźle jak na kogoś kto zajmuje się modelarstwem z doskoku (doskakuj dalej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 tak sobie spogladam co jakis czas i ta dioramka zaczyna wygladac naprawde smakowicie.....Hetzer'ki lubie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 bardzo ciekawy model, nie wiem czy te bandaże powinny być popalone, ale ... Szkoda że nie wzorowałeś się na modelu Hetzera z MWP, został (podobno) zniszczony przez załogę, po awarii (koła są w całości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi