Skocz do zawartości

Hetzer (Eduard, 1:35)

Jacek00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Modelarstwem zajmuję się raczej ''z doskoku'' wtedy kiedy mam wenę. Przeglądając ostatnimi czasy fora poczułem chęć na Hetzera którego kiedyś rozgrzebałem i odstawiłem żeby się uleżał ;) Trochę wtedy nadpsułem wnętrze więc wg. pierwszego pomysłu miał być cały zamknięty. Tutaj jednak pojawia się wena, wena na wrak z wypalonym wnętrzem. Pojazd będzie stał a raczej już stoi na kawałku terenu. Nie będzie to jednak taki warsztat z prawdziwego zdarzenia ponieważ moje umiejętności jak i etap prac na to nie pozwalają, więc z góry przepraszam. Mam chociaż nadzieję, że w dalszych pracach mogę liczyć na jakieś uwagi z Waszej strony oraz oczywiście na krytykę. Zdjęcia są jakie są ale myślę, że pokażą to co jak na razie zrobiłem. A więc do rzeczy.

DSCF1236.JPG

DSCF1237.JPG

DSCF1238.JPG

DSCF1240.JPG

DSCF1241.JPG

DSCF1243.JPG

DSCF1245.JPG

DSCF1246.JPG

DSCF1247.JPG

DSCF1248.JPG

DSCF1249.JPG

DSCF1250.JPG

DSCF1251.JPG

DSCF1252.JPG

DSCF1254.JPG

DSCF1256.JPG

DSCF1261.JPG

DSCF1264.JPG

DSCF1265.JPG

DSCF1270.JPG

DSCF1273.JPG

DSCF1274.JPG

DSCF1275.JPG

DSCF1276.JPG

DSCF1277.JPG

DSCF1278.JPG

DSCF1279.JPG

DSCF1280.JPG

DSCF1281.JPG

DSCF1282.JPG

DSCF1283.JPG

DSCF1284.JPG

DSCF1285.JPG

Pozdrawiam

Jacek

Witam,

Nie chcę aby z zewnątrz był za bardzo wypalony, jedynie przy wyrwie i trochę przy włazach. Myślałem o usunięciu bandaży ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać ponieważ koła są razem z nimi odlane jako jeden element... Miałem też pomysł którego mogę się ewentualnie trzymać aby kawałkiem gąsienicy który leży obok pojazdu przykryć koło najbliższe wyrwy. Można by wtedy tłumaczyć cały bandaż na tymże kole osłoną z gąsienicy.

Witam,

Postarałem się po przebarwiać wnętrze olejami, wcześniej podmalowałem niektóre miejsca na biało i resztki na podłodze. Usunąłem też bandaże z kół - wydaje mi się, że tak wystarczy, jeśli ktoś ma inna koncepcję to chętnie wysłucham. Resztki bandaża na małej rolce ewentualnie do poprawy. Podwyższyłem też grunt pod samym modelem. A teraz zdjęcia :

DSCF1295.JPG

DSCF1297.JPG

DSCF1299.JPG

DSCF1300.JPG

DSCF1301.JPG

DSCF1303.JPG

DSCF1304.JPG

DSCF1305.JPG

DSCF1307.JPG

DSCF1309.JPG

DSCF1311.JPG

DSCF1312.JPG

DSCF1313.JPG

DSCF1314.JPG

DSCF1315.JPG

DSCF1316.JPG

DSCF1317.JPG

DSCF1319.JPG

PS. sorry za tło na niektórych zdjęciach

pozdrawiam

Witam,

Jeśli chodzi o wnętrze to już chyba koniec. Nie potrafię nic więcej zmienić a na siłę kombinować nie chcę bo jeszcze zniszczę to co do tej pory wymodziłem. Od ostatnich zdjęć osmoliłem trochę wnętrze i przypudrowałem delikatnie. Teraz pora zamknąć Hetzera i zabrać się za dalszą jego budowę. Zdjęcia :

DSCF1330.JPG

DSCF1331.JPG

DSCF1332.JPG

DSCF1333.JPG

DSCF1334.JPG

DSCF1335.JPG

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam,

Dzięki za zainteresowanie Koła jeszcze będą malowane, chce dorobić jeszcze resztki drutów w nadpalonej gumie. Przede mną ogólnie jeszcze kupa malowania. Jakieś filtry, zacieki, trochę pigmentów ale najpierw jeszcze trochę muszę popracować farbami akrylowymi, trochę rdzę podmaluję i osmolę.

Pozdrawiam

bardzo ciekawy model, nie wiem czy te bandaże powinny być popalone, ale ... Szkoda że nie wzorowałeś się na modelu Hetzera z MWP, został (podobno) zniszczony przez załogę, po awarii (koła są w całości).