plastikk Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Nie wytrzymałem i rozgrzebałem[n-ty model...też tak macie?]]. Bryła tego pojazdu,zwłaszcza wieża - bardzo hmm...średniowieczna, jest tak fascynująca ,że grzechem jest nie rozpocząć pracy. Na pierwszy ogień - wieża. Samoskładalna,plastik - fantastik[w obrabianiu] - Airfix dobrze ''odrobił lekcje''. Generalnie jak u Revella - obkładamy wieżę płytami. Pasówka do góry kadłuba.Wanna sklejona - pasuje znakomicie... i z gąskami - nie jest zły ten pomysł - po odcięciu wyglądają dobrze - szew łączenia formy - ledwie widoczny,jak i miejsca łączenia z ramką Tak - będzie z zestawem do brodzenia. Pytanko do fachmanów - ktoś poleci kolorek z ModelMastera/akryl do brytoli 1944/45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Co by nie było ,że rozgrzebałem i zapudełkowałem. Bazowy kolor - ordynarny olive drab by Pactra.Mam nadzieję ze po łosiu zrobi się ciemniejszy. Dół wanny dostał jakieś zabrudzenia: A tak prezentuje się z jednym rzędem kół i gąskami na sucho: Zęby koła napędowego pasują idealnie do ogniw... W międzyczasie zginęła mi połówka włazu - czyli będzie zamknięty na głucho/wersja zamkniętego włazu się ostała...a miał być tankman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Czy ty mu już blotko na podwoziu robiłeś? Te gąski trochę nieciekwe, ale co zrobisz. Pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Te nowe Airfix'y prezentuja se nawet niezle, szkoda tylko ze wyposcili te sama wersje kadluba co Revell (typ D) Sklada sie na pewno jak Lego, tylko ta farba wyglada i bardziej na amerykanina A gaski na pewno beda jeszcze brudzone pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Nie podobają mi się zabrudenia dolnej części wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Nie podobają mi się zabrudenia dolnej części wanny. Po złożeniu reszty kół będzie to minimalnie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Czy ty mu już blotko na podwoziu robiłeś? Nie ma to jak sobie ułatwić po prostu nieco życie, robię identycznie Nie podobają mi się zabrudenia dolnej części wanny. Bo? Jak na przygotówkę wygląda ok, po co się męczyć więcej na tym etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Łikendowy apdejt : Się "oklepał był'' - wynik szaleństwa z gąbka - pierwszy raz. I przedobrzyłem... Propozycja ''podania'' I taka zabawa fotką: Prawda że, na b/w nie jest tak obity? Kalka z wieży jest w innym miejscu - na grzybku wentylatora za chiny nie dała się ułożyć - mimo magii w płynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Czyżby koniec już był bliski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Chyba ostatnie fotki przed galerią. Antena jest już docięta do odpowiedniej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Czyżby koniec? Chyba jednak nie. Klamoty się za bardzo świecą. Zrób coś z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Jeszcze mu lekko górę przykurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi