artoor_k Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Proponuję elementy z LEGO. Są bardzo "podwodne" przeźroczyste kopułki z serii AQUAZONE Na allegro się pojawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 sotter, jak mnie tu znalazłeś?! przeglądając foruma łacińska dewiza mnie skusiła. żeby tylko człowiek miał czas na klejenie wszystkich interesujących tematów... ciekaw jestem ostatecznego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2012 No i się wydało... ciekaw jestem ostatecznego efektuJa również Na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że podłubałem dziś przy amerykańcu, więc niedługo coś wrzucę... Tymczasem podłubałem trochę przy swoim wymyśle . Pokleiłem zbiornik balastowy będący jednocześnie podstawą szkieletu... ...i przymierzyłem balast stały, jaki się w nim znajdzie. Wręgi na zbiorniku mocowane są za pomocą specyficznych szyn z profili Plastructa... ...w które wsunąłem wręgi, wcześniej oczywiście wysmarowawszy je obficie klejem. Później powklejałem poszczególne podłużnice i przeszlifowałem je. Zacząłem też przygotowywać zaślepki zbiornika balastowego. A tak wygląda szkielet (prawie całej) rufy i całości: Więcej wkrótce. Kończę, bo żona już czeka bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Co tu pisać, dobrze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Dobry wieczór! Stary kotlecik: Niby wakacje, urlop i takie tam, ale jakoś czasu niewiele albo wcale na hobby. Tak więc zdjęć niewiele, bo i postępy mikre... Tak się stało, że umknęła mi chwila oklejania poszyciem szkieletu, "strzeliłem" tylko ostatnio kilka fotek w trakcie oklejania jednego z segmentów. Tak to obecnie wygląda: W kadłubie są jeszcze dziury w miejscu na włazy i imitację wnętrza. Nie jest też skończony zbiornik balastowy, choć główny segment kadłuba już pływał, aby sprawdzić, czy obliczenia były poprawne. "Robi się" dziób i rufa... ..."w drodze" jest też płetwa grzbietowa. Zacząłem też łódkę (chodzi mi po głowie głupi pomysł, aby była wyjmowana ) Dobranoc! wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Ładna robota. Swoją drogą, nie mogę w powieści znaleźć wzmianki o szalupie. Jest więc zbędna, a zatem wyślij po ukończeniu na mój adres ;) Wszystkie elementy w 1 egzemplarzu? Czy też plany zachowujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 nie mogę w powieści znaleźć wzmianki o szalupie.Rozdział 12: "Wszędzie elektryczność" Jest więc zbędna' date=' a zatem wyślij po ukończeniu na mój adres ;)[/quote']Mądrala Wszystko w 1 egzemplarzu - polistyren 1,5mm. Plany - jeśli można tak nazwać rysunki wręg i orientacyjne szkice całości - są zachowane. A oto dalsze postępy: Pozaklejany zbiornik balastowy... ... i napływy do niego - jeszcze nie ukończone. Pierwsze przymiarki do "gniazda" łódki... ... i dalsza konstrukcja ogona - na razie nie wszystko jeszcze posklejane. bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Fajny pomysł z tymi fotosami elementów na tle map politycznych. Wygląda jak atak z kosmosu, Verne byłby pewnie rad. Dobra, to na szalupę już nie liczę, ale nadal wiernie kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi