Tomek Mroczkowski Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Cześć! Po dłuuuugiej przerwie powracam! Co było przyczyną? Napięty terminarz życiowy Nie mniej nie o tym ten wątek, a o moim planie do realizacji jakim jest BM-21 z jednostki bliżej nieokreślonej. A więc: mam model Alangera, jakość modelu jest słaba ale będę walczył! Zanim postanowiłem sklejać musiałem przygotować się tak aby dużych baboli nie strzelić Oczywiście, to co prawie zawsze powtarzam. WP umila modelarzom życie i ingeruje w każdy sprzęt który jest na ich wyposażeniu. Więc czy inaczej miałby być przy tym pojeździe? Ależ skąd. Kilka modyfikacji będzie potrzebnych (te wyjdą w trakcie), ale podstawową jest zamiana ciężarówki z URAL-a 4320 na 375D. ponieważ nie jestem fanek przeróbek to moją uwagę zwrócę głównie na przód pojazdu i przeróbkę grilla. Oprócz tego żadnych Eduardów itp. czysty model, może nie będzie to piękne, ale... Teraz trochę koloru: Prawdopodobnie będzie to te malowanie: Aczkolwiek myślałem też nad całym w oliwce: Nad tym pomyślimy Póki co przygotować się muszę do walki z tym: Taki bonus jeszcze: Czekający na stelaż na koło, światła, koła i malowanie BRDM Się właz urwał Pozdrawiam, następna aktualizacja jak coś ruszy oraz jak zwykle prośba o zdjęcia naszych BeMek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Z wielką przyjemnością będę zaglądał bo w planie też mam to "rządzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 też mam w planie tego traktora z tym , że w 1/72 . Główną zmianą jaką będziesz musiał wprowadzić to jest przeniesienie tłumika wydechu do przodu pojazdu , oraz dorobienie charakterystycznej kratki osłaniającej go . Kruca fix... kilka fajnych fotek było w NTW poświęconej wojskom lądowym RP , niestety gdzieś przesialem ten numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Kibicuję, będę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Leży u mnie ten model i czeka na swoją kolej - chętnie więc popatrzę na tą relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Fajny projekt Będę często tu zaglądał, zatem najwyższy czas pokazać jakieś zdjęcia z prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 A więc Na początek minikatastrofa - skleiłem prowadnice pocisków i cóż... bolce ustalające były krzywo i całe otwory są krzywe. No ale, jak coś to brezent w pogotowiu Koła, gotowe do malowania, jeszcze na sucho. I kabina w obróbce. Teraz czas na kręgosłup pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 GRAD w Siedemdwójce, może coś tam sobie podpatrzysz: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=169&t=17276 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Musicie sobie wyobrazić, że jest niedziela. Zdjęcia miał być dodane wczoraj, no ale... Mniej więcej widać, bak na paliwo, zapylona od szlifowania rama (sukces, tylko 2 razy musiałem odrywać 2 elementy ) i silnik. Zahaczając o silnik jeszcze, to jest silnik stworzony do 4320, czyli V8 od Kamaza, ale domyślnie (nie będę przerabiał bo i tak go nie widać) to jest V8 od ZiŁ-a. Powoli zaczynam myśleć o wydechu, plany 1:35 z internetu mam, ale przydały by się też jakieś zdjęcia, bo to co mam nie pokazuje instalacji do końca. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi