Skocz do zawartości

BM-21 Alanger 1:35

Tomek Mroczkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Po dłuuuugiej przerwie powracam! Co było przyczyną? Napięty terminarz życiowy

Nie mniej nie o tym ten wątek, a o moim planie do realizacji jakim jest BM-21 z jednostki bliżej nieokreślonej.

A więc: mam model Alangera, jakość modelu jest słaba ale będę walczył!

Zanim postanowiłem sklejać musiałem przygotować się tak aby dużych baboli nie strzelić

Oczywiście, to co prawie zawsze powtarzam. WP umila modelarzom życie i ingeruje w każdy sprzęt który jest na ich wyposażeniu. Więc czy inaczej miałby być przy tym pojeździe? Ależ skąd. Kilka modyfikacji będzie potrzebnych (te wyjdą w trakcie), ale podstawową jest zamiana ciężarówki z URAL-a 4320 na 375D. ponieważ nie jestem fanek przeróbek to moją uwagę zwrócę głównie na przód pojazdu i przeróbkę grilla. Oprócz tego żadnych Eduardów itp. czysty model, może nie będzie to piękne, ale...

Teraz trochę koloru:

Prawdopodobnie będzie to te malowanie:

Przechwytywanie%252520w%252520trybie%252520pe%2525C5%252582noekranowym%2525202011-10-31%252520210831.jpg

Aczkolwiek myślałem też nad całym w oliwce:

p9250307.jpg

Nad tym pomyślimy

Póki co przygotować się muszę do walki z tym:

PA311107.JPG

Taki bonus jeszcze:

Czekający na stelaż na koło, światła, koła i malowanie BRDM

PA311110.JPG

Się właz urwał

Pozdrawiam, następna aktualizacja jak coś ruszy oraz jak zwykle prośba o zdjęcia naszych BeMek.

też mam w planie tego traktora z tym , że w 1/72 . Główną zmianą jaką będziesz musiał wprowadzić to jest przeniesienie tłumika wydechu do przodu pojazdu , oraz dorobienie charakterystycznej kratki osłaniającej go . Kruca fix... kilka fajnych fotek było w NTW poświęconej wojskom lądowym RP , niestety gdzieś przesialem ten numer

A więc

Na początek minikatastrofa - skleiłem prowadnice pocisków i cóż... bolce ustalające były krzywo i całe otwory są krzywe. No ale, jak coś to brezent w pogotowiu

Koła, gotowe do malowania, jeszcze na sucho.

PB061115.JPG

I kabina w obróbce.

PB061116.JPG

Teraz czas na kręgosłup pojazdu.

Musicie sobie wyobrazić, że jest niedziela. Zdjęcia miał być dodane wczoraj, no ale...

Mniej więcej widać, bak na paliwo, zapylona od szlifowania rama (sukces, tylko 2 razy musiałem odrywać 2 elementy ) i silnik. Zahaczając o silnik jeszcze, to jest silnik stworzony do 4320, czyli V8 od Kamaza, ale domyślnie (nie będę przerabiał bo i tak go nie widać) to jest V8 od ZiŁ-a.

PB131119.JPG

PB131122.JPG

PB131123.JPG

Powoli zaczynam myśleć o wydechu, plany 1:35 z internetu mam, ale przydały by się też jakieś zdjęcia, bo to co mam nie pokazuje instalacji do końca.

Pozdrawiam!