Majorek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Model ten, dostałem jako prezent pod choinkę i od razu ochoczo wziąłem się do roboty. Podwozie i wszelkie podzespoły nie przysporzyły mi wiele kłopotu. Nadwozie i kabina modelu także nie należały do trudnych. W modelu nie robiłem zbytnich przeróbek poza tym, że antenę przymocowaną z lewej strony tylniej burty (jak jest w instrukcji), przeniosłem na prawą (jak jest na schemacie malowania i większości oryginalnych pojazdów). Jeśli chodzi o malowanie, to wykonałem je aerografem, na podstawie planów w instrukcji. Następnie nakleiłem kalkomanię i lekko przybrudziłem model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Rozumiem że to twój pierwszy modelik Zdjęcia są malutkie więc ciężko coś powiedzieć o samym klejeniu, niestety malowanie zostawia wiele do życzenia Mam taka propozycje, kup czarną farbę i spróbuj na początek pomalować normalnie oponki tak żeby nie były takiego samego malowania co cały pojazd Edytowane 2 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 przepraszam, ale nie mogę... Hary, weź proszę powyższy post i przepuść przez worda, albo cokolwiek... I NIE KAŻ DO CIĘŻKIEJ CHOLERY NORMALNYM LUDZIOM TEGO CZYTAĆ, BO TO BOLI OD SAMEGO PATRZENIA! a zasada stosowania przecinka jest taka, że spacja następuje PO przecinku, nie przed nim. ale to detale i kto by tam sobie tym głowę zawracał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Hary - ostrzeżenia były na PW. A poprawy brak. Jak widzisz Twoja pisownia przeszkadza innym użytkownikom. W związku z tym, jeśli Twoje posty dalej pisane będą z błędami, będę usuwał je w całości. Zauważ, że pisząc posta pojawiają się (w przypadku błędów) czerwone podkreślenia - może warto zwrócić na nie uwagę i coś poprawić. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 A wystarczy zainstalować FireFoxa w wersji 2.0.0.3. To naprawdę się przydaje. Jest prawie tak samo dobry jak word. Kilka dni temu zmieniłem FF z 1.5 na 2.0 i jestem bardzo zadowolony. Już nie muszę dodatkowo otwierać worda gdy nie jestem czegoś pewien. Co do modelu to zastanawia mnie gdzie podziały się drzwi. Niby są ale jednak ich nie widać. Opony również jakieś nienaturalne a boki auta są całkowicie zamalowane. Chyba przedobrzyłeś z tym przybrudzeniem. I postaraj się dawać większe fotki. Te są zbyt małe aby zauważyć szczegóły. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 No, ewidentnie cos jest nie tak z tym malowaniem... Tak jak powiedział Samik, zwłaszcza widac to na bokach i kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o przybrudzenie to macie racje, mi też się tak wydawało. No ale cóż, dopiero uczę się malowania aerografem. Jeśli chodzi o drzwi, czy chodzi Ci Samik o to, że za mało wyróżniają się od reszty pojazdu?? Ze zdjęciami nie ma problemu, od teraz będą większe. Dzięki za wszystkie rady i sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Nie źle. Całkiem fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Ze zdjęciami nie ma problemu, od teraz będą większe. Fotki na forum mogą być wielkości do 800 x 600 pikseli (zwłaszcza liczy się wymiar poprzeczny, czyli 800). Większe, niestety trzeba pokazywać jako miniaturki ( o wiele lepiej niż linki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o przybrudzenie to macie racje, mi też się tak wydawało. No ale cóż, dopiero uczę się malowania aerografem. Jeśli chodzi o drzwi, czy chodzi Ci Samik o to, że za mało wyróżniają się od reszty pojazdu?? Ze zdjęciami nie ma problemu, od teraz będą większe. Dzięki za wszystkie rady i sugestie. Pozdrawiam Chodzi mi o zarys drzwi i innych poszyć karoserii. Tu wygląda jak jedna gładka powierzchnia a wiadomo, ze szpary/uszczelki/łączenia powinny wyróżniać się od płaskiej powierzchni. Użyj delikatnego washa na poszyciach. Żeby ciemniejszy kolorek wszedł w szczeliny i wgłębienia łączeń a wtedy będzie widoczny zarys drzwi i innych elementów. No i te opony również potrzebują czarnego kolorku z drobnym washem i ewentualnie przybrudzenia/zakurzenia. W tej chwili opona zlewa się z piastą koła a tak być nie powinno. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi