czsochaj Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Model prosto z pudełka, standarcik. Numer taktyczny oraz szachownica to moje dodatki, co prawda nieprawdziwe ale SKIF daje tylko ten numer i na dodatek sylwetkę orła. Całość malowana Pactrami, bez użycia aerografu. Czołgista to podarunek kolegi, z modelu Tamyi. Wybrałem ten model, bo za 65 zł. nic lepszego kupić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Tank prezentuje się wybornie a do tego wspanałe opanowanie pyndzla Tak dalej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Fajny model, napisz coś więcej jak sie go kleiło, bo mam ten czołg w planach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2007 Fajny model, napisz coś więcej jak sie go kleiło, bo mam ten czołg w planach. Całkiem nieźle. Plastik wydawał się się jakby przetłuszczony, ale kleił się dobrze. Małe niedokładności z tyłu kadłuba. Natomiast gąsienice rewelacyjnie układały się na kołach, mięciutkie , najlepsze paski jakie mi się trafiły w modelu. Za te pieniądze polecam tego teciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Pocieszyłeś mnie, bo o ile pamiętam na PWM-ie strasznie obili go pałą! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2007 Na tym forum ktoś napisał,,skiff to wielka kupa''. Model to Power Pack, co prawda koła to nie to, jednak nie jest zły. Najpierw sklej, potem ocen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Najpierw sklej, potem ocen! Ha, można powiedzieć, że właśnie nad nim pracuje, jako że pewną liczbę części adoptuje do powstającej Meridy i coś mogę o tym modelu powiedzieć. O ile na pierwszy rzut oka model jeszcze nie razi, o tyle po porównaniu z każdym innym modelem pięć-piątki dochodzi do człowieka jaki wielki błąd zrobił, że kupił Skif-a, serio. Plastik wydawał się się jakby przetłuszczony, ale kleił się dobrze. Fakt, plastik na pewno lepszy niż w Zvezdzie i faktycznie przyjemny w obróbce. Za te pieniądze polecam tego teciaka. Hmm, za te pieniądze lepiej już nabyć Italeri/ESCI albo Trumpetera, niedościgniony wzór to oczywiście Tamiya (ale jest 3 razy droższa). Podsumowując, na prawdę wielkie słowa uznania, że doprowadziłeś model do takiego stanu, jak na fotkach, wygląda super, ciekawie pomalowany, zwłaszcza wash fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Na tym forum ktoś napisał,,skiff to wielka kupa''. Model to Power Pack, co prawda koła to nie to, jednak nie jest zły. Najpierw sklej, potem ocen! dlatego na razie zbieram informacje od tych co go budowali, oceniać będę jak sam go skleję (mam na to coraz większą ochotę i kupić wypasione blachy z Edka ) Sam osobiście nie boję się piłowania, dla mnie model nie musi być idelanie spasowany i poprawny politycznie W końcu jak producent coś schrzani to można to poprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Super modelik ,wielki za opanowanie pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Mam pytanie czsochaj. Kiedy kupiłeś ten model? Coś gdzieś czytałem, że pojawiła się poprawiona wersja tego modelu. Mieli poprawić połączenie działa z wieżą (ten rękaw z materiału). Mam model T-55A i połączenie zupełnie inaczej wygląda. Jest tam klocek o przekroju prostokątnym który nijak pasuje tam. U Ciebie widzę że jest on bardziej przystępny, poprawiałeś to czy tak już było? Mam pewnie wersje przed liftingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 Model kupiłem ponad 2 lata temu. W moim też był ten klocek, jako jarzmo działa. Poprawienie polegało na nadaniu odpowiedniego kształtu tej części, a następnie nakleiłem na nią chusteczkę higieniczną nasączoną wikolem. Porobiłem zmarszczenia i po wyschnięciu wikolu utwardziłem to wszystko super glue. Nowych wydań T-55AM ze Skifa nie widziałem, dlatego nic nie mogę powiedzieć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Ja kupiłem swojego niecały rok temu, sprawdzę jak to jest u mnie. W niektórych modelach Skifa zrobiono to jako element żywiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi