anderan Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam!! To jest mój pierwszy temat w warsztacie. Wszelkie podpowiedzi, rady i opinie pozytywne jak i negatywne mile widziane xD. Model jak w temacie ,malowanie za pomocą nowo nabytego aerografu i kompresora(pierwszy model). Jako kolor bazowy postanowiłem użyć akryli Model Master Panzer Olivgrun. Nałożony podkład szary a na niego dwie warstwy koloru, muszę nałożyć jeszcze jadną lub nawet dwie(pierwsze psikanie). Oto kilka fotek:(przepraszam za ich nie najwyższą jakość) podkład : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Kolor: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Wiem może kolor źle dobrany do tego modelu ale to w ramach ćwiczeń. Jaki kamuflaż mogę zrobić na takiej bazie?? Pozdrawiam ps.na poczatek warsztatu tyle reszta poznie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jak na pierwszy model to bardzo ładnie, farbę rozjaśnij trochę, przy łosiu mocno ściemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Czyżbyś planował pootwierać wszystkie włazy? Bo przy ich klejenia możesz uszkodzić farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Czyżbyś planował pootwierać wszystkie włazy? Bo przy ich klejenia możesz uszkodzić farbę. LoL może się pospieszyłem trochę z malowaniem ale jakoś dam rade i postaram się farby nie uszkodzić. A co do kamuflażu, robić jakiś czy pozostawić w jednym kolorze??? Koncepcji trochę jest dużo oglądając zdjęcia z netu, ale w takim kolorze tego wozu nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jak będzie malował, to użyj kleju tymczasowego i zamknij klapy. Później delikatnie zdejmiesz i na pół kropelki przykleisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam Co do malowania ja bym polecił takie... wyglądają kozacko Źródło grafiki ze strony: http://www.panzertruppen.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Malowania wyglądają fajnie, pierwszy wzór podoba mi się. Mam farbkę tą jasna ,to chyba Armor Sand z MM 4711 choć pewności nie mam a drugi to brąz czy....? Co do drugiego myślę ,że mam za mało doświadczenia z aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Malowania wyglądają fajnie, pierwszy wzór podoba mi się.Mam farbkę tą jasna ,to chyba Armor Sand z MM 4711 choć pewności nie mam a drugi to brąz czy....? Co do drugiego myślę ,że mam za mało doświadczenia z aerografem. Nie jestem specem i w malowaniu i merytoryce ale o ile dobrze kojarzę to redbrown Ostatnio kolega doradził mi dwie farbki do tego koloru Vallejo - Model Air 71.041 do rozjaśnienia 71.026 Jak coś to koledzy z forum mnie poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Proponuję jeszcze zapoznać się z tą monografią (może już masz) AJ-Press - GUNPower 24 - SdKfz 173 Jagdpanther Dużo informacji... dużo zdjęć i kilka fajnych prostych kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Proponuję jeszcze zapoznać się z tą monografią (może już masz) AJ-Press - GUNPower 24 - SdKfz 173 JagdpantherDużo informacji... dużo zdjęć i kilka fajnych prostych kamo Dzieki swietna pozycja,właśnie sobie znalazlem.Przewertuje i jak co podziele sie pomysłem. Praca wreee heheh Nauka i jeszcze raz nauka przy pomocy areografu. Szybka zmiana koloru Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I kamo ,może nie rewelka ale pierwsze (ale się namęczyłem z ustawieniem ciśnienia) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ja jestem zadowolony z efektu i tego ,że naciągnąłem rodzicielów na kompresor i areo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 troszkę posiedziałem,zrobiłem koła nie są dokończone ,przed malowaniem wycinałem z ramki. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i gąski Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Kamo jak na pierwsze to chyba nieźle (sam jeszcze takiego nie robiłem - nielicząc czegoś na tygrysie). Na gaskach masz ślady po wypychaczach, które wyszły po suchym pędzlu. Jednak wygląda na to że będą przysłonięte kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 No wiesz moją wypowiedz musisz brać z dystansem bo jestem początkującym "operatorem" aerografu... mi się podoba Ja bym cie jeszcze prosił o zaprezentowanie malowania jakie wybrałeś A na fachowe opinię musisz poczekać :P Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Dzięki.To jest mój pierwszy model malowany aerografem . Malowanie jest wyżej piaskowy z zielonymi pasami.Nawet mi się to widzi więc zostawię tak jak jest. Chyba ,że ktoś coś podpowie. Ślady po wypychaczach są na stronie której nie będzie widać. xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Dzięki.To jest mój pierwszy model malowany aerografem .Malowanie jest wyżej piaskowy z zielonymi pasami.Nawet mi się to widzi więc zostawię tak jak jest. Chyba ,że ktoś coś podpowie. Ślady po wypychaczach są na stronie której nie będzie widać. xD Chyba się nie zrozumieliśmy :P chodzi mi o wzór malowania/na czym się wzorowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Hmmm ciężko powiedzieć na czym się wzorowałem, taki spontan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 coś jak w moim królu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Już na własnych kołach Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Kołom w kolorze piaskowym przydałaby się jeszcze jedna warstwa farby. I czemu koło napędowe i napinające na pierwszym zdjęciu są czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Kołom w kolorze piaskowym przydałaby się jeszcze jedna warstwa farby. I czemu koło napędowe i napinające na pierwszym zdjęciu są czarne? Tak ale i tak będą brudzone więc myślę ,że wystarczy tak jak jest. Są czarne bo zaginęły w akcji i przed robieniem fotek je znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Zależy w jaki sposób będziesz je brudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Też prawda, ale zawsze mogę je domalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Z tym malowanie później to nie bardzo masz rację. Jak zacznie robić fitry i inne zabiegi to możesz mieć potem problem z uzyskaniem podobnego koloru. Zobacz zapasowe koło w moim pzkpfw II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 koła poprawione, i domalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Czy ktoś z Forumowiczów ma jakis dobry patent na klejenie takich gąsek jak wyżej??? Potrzebuje porady xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi