MartiniOCP Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Druga kasta już odebrana i coś tam przy niej zrobiłem, tzn. pogłębiłem linie i poszpachlowałem rysy, które zrobiłem...pogłębiając linie. Karol - nie ma sprawy. Poczekam tylko jeszcze do zakończenia prac na kastą nr 2. Zawsze może się zdarzyć, że wyleje na nią butelkę nitro albo jeszcze coś innego:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Miejmy nadzieję że już gorzej być nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Szkoda że tak wyszło, ale każdy uczy się na błędach. A model i tak fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Up (choć bardziej pasowałoby "daje vu".) Straciłem trochę serca do lambo, ale to co zostało powinno wystarczyć, żeby ukończyć model. Kasta nr 2 już bazą i 1szą warstwą clearu pod kalkomanie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Piękne malowanie (takie jak pierwsze tylko bez przebarwień ). Zazdroszczę Ci, że odzyskałeś spokój po świętach bo u mnie chwila spokoju nie nadejdzie zbyt szybko :/ . Alfa stała się mistrzem drugiego planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Wydaje mi się czy znowu widać czerwone przebarwienia na masce ?:( Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Nie, nie wydaje Ci się. Maska ma lekkie zaczerwienienie, ale w normalnym świetle jest słabo dostrzegalne, więc już nie będę kombinował. Przed bezbarwnym model oglądały 2 osoby i stwierdziły, że kolor żółty jest równomiernie rozłożony. Nie wiem o co chodzi, kasta dostała 3 warstwy podkładu, w tym jeden od spodu, i ciągle takie kwiatki. Teraz sobie myślę, że może do bezbarwnego dostało się odrobinę czerwonej bazy.. P.S. Męczy mnie, że nie mogę poradzić sobie z nałożeniem tego cholernego żółtego. Kasta nr 2, jak zauważył abarth, jest ciągle "zarumieniona" tu i ówdzie. Strasznie to wkurzające. Postanowiłem spróbować jeszcze raz z kastą nr 1. Została mocno przetarta papierem 400-600-800 i jeszcze raz zapodkładowana. To już ostatnie podejście bo krew mnie zalewa powoli. Warstwa farb robi się dosyć gruba, więc musiałem poprawiać linie podziału. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Witam. Miura na ostatniej prostej. Zostało jeszcze kilka detali, ale generalnie model na ukończeniu. Kilka zdjęć "przedpremierowych" pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 I o to chodzi i o to chodzi Miura wyglada naprawde znakomicie. Do tego nalezy Ci sie wielki szacunek za wtrwalosc i tak wiele podejsc (w moim przypadku pewnie kasta skonczylaby w koszu a reszta poszlaby na czesci ) A teraz najwazniejsze pytanie: Czy masz juz gotowe pudelko na kanapki dla Miury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Przyłączam się do braw za wytrwałość. To na modelu, to która kasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Dzięki za komentarze;D Emil, już myślałem, że gdzieś przepadłeś - fajnie, że znowu piszesz. Wasze pytania: A teraz najwazniejsze pytanie: Czy masz juz gotowe pudelko na kanapki dla Miury? Nie ma takiej sytuacji, żebym nie miał. Primo uno sprawa:D. To na modelu, to która kasta? Kasta na modelu to nr 1, czyli nie potrzebnie kupiłem ten 2gi zestaw. Co do wytrwałości to, gdyby to było fujimi to pewnie bym się poddał. Ale ten model jest naprawdę genialny po kątem składalności i jakości. Żal mi było rzucić tak przyjazny zestaw do kosza bo to w końcu nie jego wina, że modelarz d...a:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Wyborny modelarz d...a:D Tutaj trochę przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi