Michał81 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Witam po dłuższej przerwie. Mam zamiar przedstawić mój najnowszy wyrobek w postaci tego oto popiersia. Mam nadzieje, że uda mi się uchwycić w miarę dokładnie proces malowania step-by-step. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Toć to Pan Pułkownik Wołodyjowski! Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Tylko pamiętaj krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 16 Listopada 2011 Autor Share Napisano 16 Listopada 2011 Pierwsza warstwa bazowa do ciała. Malowanie planuje trochę w stylu Andrei, czyli baza, dwa rozjaśnienia, dwa pociemnienia. To z zupełności wystarcza, ja od siebie dorzucam jeszcze filtr po całości dla ujednolicenia tonów. Farby to mój zestaw podstawowy: dwarf flesh + basic skintone + bone white. Baza to dwarf flesh + basic skin tone 50/50. Dalsze proporcje "na oko" nie mam jakichś konkretnych receptur. Do cieniowania tensocromy - sand, fuel, burnt brown i oil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Będę podglądał.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Ciekawy wątek,też z chęcią podpatrzę jaką masz metodę malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Pierwsze rozjaśnianie. Drugie rozjaśnianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Teraz, dwa pociemnienia? Czekam na kontynuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Napisz trochę o technice malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Technika jest prosta - farby akrylowe, malowanie pędzlem Żadnych proporcji kolorów nie jestem w stanie podać, bo robię to po prostu "na oko" Mam nadzieje, że zdjęcia zobrazują efekt na poszczególnych etapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Dla zainteresowanych link do filmiku Andrei oraz link do książeczki Julio Cabosa z podstawami malowania http://www.andrea-miniatures.com/descargas/PINTANDO%20ENG.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Coś z tym 2gim linkiem jest nie tak - przynajmniej u mnie. Pierwszy filmik super, zwłaszcza malowanie twarzy. Czy on używa retardera do cieniowania twarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Kopiujesz i wklejasz na pasek. U mnie działa bez problemu. Może nie masz żadnego programu do odczytu pdf`ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Następny krok - pierwsze cieniowanie tensocromami. Robię to na dwa podejścia: - pierwsza warstwa rozwodnionym "fuel" dla kolorku - druga warstwa mieszanką fuel+burnt brown podkreślając zagłębienia Po tensocromach lekkie przełamanie rozwodnionym basic skintone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Teraz po całości pomalowałem mieszaniną rozwodnionego glaze medium i dwarf flesh dla wyrównania tonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Teraz po całości pomalowałem mieszaniną rozwodnionego glaze medium i dwarf flesh dla wyrównania tonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Finalne rozjaśnienia za pomocą tensocromu - sand, trochę przyciemnień w niektórych miejscach, oczy, brwi, wąsy i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Fajnie wygląda. Maluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 No,no, pięknie to wyszło, czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Czas na malowanie kontusza. Postanowiłem,że będzie w odcieniu szaroniebieskim z motywem motywem roślinnym. Zestaw kolorów powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Kontusz gotowy, można brać się za czapeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Piękne. Jak cieniujesz to używasz retardera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Czasami, zależy od powierzchni do pomalowania. Jak już to używam retardera Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał81 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Czapeczka gotowa, przy okazji pomalowałem obojczyk,guziki,czekan i trzęsień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Coraz ładniejszy. A jak żeś ty ten motyw na komtuszu wykreował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi