Kamil980 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Witam. Przedstawiam część dzisiejszego zakupu, na ten zestaw namówił mnie ojciec . Jest to samolot Henschel Hs 129 oraz samochód ciężarowy Kfz. 305 3 Tons Truck. Są to produkty firmy Italeri w pudełku z logiem Supermodel. (Nie wiem jak się to nazywa profesjonalnie - osobiście nazwałem to "składak ). Italeri sprzedaję ciężarówkę pod nazwą Opel Blitz Kfz. 305 3 tons Truck. Prócz małej liczby detali całość zestawu na moje niedoświadczone oko wygląda całkiem w porządku . Kod produktu: Supermodel 10-502. PS. Nie wiedziałem, gdzie umieścić temat, ponieważ jest tu i pojazd i samolot. PSS. To mój pierwszy inbox, chętnie przyjmę krytykę oraz porady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Podoba mi się ostanie malowanie samolotu i trzecie opla ( te widoczne na pudełku). Co do reszty to muszą się wypowiedzieć eksperci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 szkoda ,że nie zrobiłeś zbliżenia działa PAK40 75mm i te piękne wykonanie hamulca na lufie wiem , bo leży czekając na lepsze czasy. Sporo pracy przy nim...rycie linii,poprawki detali albo.....zakup żywic podwozia,luku działka 20mm,zbiorników skrzydłowych itp szkoda tylko ,że wyjdzie 4krotna cena modelu niemiecka firma (nie pamiętam nazwy) robi też lufę działa PAK40-miód za jakieś 80zł w przeliczeniu... Pomimo bolączek myślę ,że warty model tych kilkudziesięciu złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Chyba nikt rozsądny nie będzie rył tego modelu i pakował w niego żywice kiedy dostępna jest Hasegawa? Schludnie skleić, estetycznie pomalować i na półkę! Moim zdaniem świetny zestaw dla początkujących, którzy jeszcze nie rozstrzygneli czy interesuje ich lotnictwo czy pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 W sam raz dla mnie dla poćwiczenia Był tani więc warty jest tych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi