Seweryn Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Postanowiłem sobie ulepić Jeepka z Dragona w skali 1/72, mam ich kilka, zobaczymy co można z niego wycinać. Na pierwszy ogień poszedł dozbrojony Willys. Pousuwałem wszystkie uchwyty, będą ronione z drutu, zastanawiam się nad montażem stelaża do dachu, mam foto z 82AD Ardeny 1944, gdzie takowego nie posiada, w innym miejscu jest też zamontowany km. Koła jeszcze nie obrabiane, założone na sucho. Blacha z dopancerzeniem pasuje świetnie. Zdjęcie pochodzi z książki Concorde. Jak ugryźć temat łańcuchów w tej skali? Cytuj
hubert72 Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Łańcuchy przeznaczone konkretnie do willysa robi extratech , takie fajniusie blaszkowe Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Listopada 2011 Super Moderator Napisano 27 Listopada 2011 Fajny temacik - popatrzę sobie z wielkim zainteresowaniem Cytuj
Gerd Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Mój ulubiony Willys! Chętnie popatrzę zanim sam zacznę. Powodzenia Cytuj
Michal_G Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Rozsiadam się i oglądam. Kiedyś robiłem Jeepa w wersji normalnej "transportowej" z przyczepką z Airfixa więc zdaję sobie sprawę z problemów jakie mogą wyjść przy małym pojeździe w tej skali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi