maszynista93 Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Witam Po raz kolejny tematem będzie T-34 tym razem jednak w służbie niemieckiej. Jest to TAMIYA 1:35 Model podobnie jak oryginał powstał ze złomu. Kupiłem go kiedyś za grosze jako złom modelarski, był w złym stanie: pourywane koła, brak gąsienicy, rozerwany strop wieży, dziury w pancerzu, w dodatku pomalowany był grubą warstwą białej farby. Przeszedł remont i teraz ma całkowicie nowy dach wieży (samoróbka), dorobioną fakturę odlewu, skrzynki i spawy. Niestety ma 2 różne gąsienice (lewa TAMIYA, prawa ZVEZDA) nie posiadałem niestety innych a miał być to jak zawsze tani remont dziura na składaniu lewej gąsienicy wynika z tego że poprzedni właściciel postanowił ją stopić zamiast skleić, nie byłem w stanie już tego poprawić z wyżej wymienionych przyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Cisza więc może zacznę. Reaktywacja Micky wyszła bardzo fajnie.Przydałaby się jakaś podstawka. Jedna rzecz mi się nie podoba- sterylnie czyste włazy od środka, poza tym super. Pytanie= masz papiery na to kamo czy to sf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Cisza więc może zacznę. Reaktywacja Micky wyszła bardzo fajnie.Przydałaby się jakaś podstawka. Jedna rzecz mi się nie podoba- sterylnie czyste włazy od środka, poza tym super. Pytanie= masz papiery na to kamo czy to sf? fajnie że Ci się podoba Model nie jest odzwierciedleniem oryginału, nie wiem nawet czy czołg z takim numerem istniał (ten na moim to czysty przypadek). Jeśli jednak tak i nawet ktoś posiada zdjęcie oryginału to proszę mi nie próbować udowadniać że wyglądał on inaczej. Podczas budowy pomysły na wykonanie modelu czerpałem z tego zdjęcia, nie oznacza to jednak że model jest jego 100% przełożeniem - to tylko moja luźna inwencja miał to być tani, szybki i przyjemny projekt ratujący kolejny złom kamo natomiast jest zgodne - jest to podobno 2. SS Panzer Division "Das Reich" 1943 , niestety nie mam twardych dowodów na to malowanie bo wszystkie mi znane zdjęcia tak jak to powyżej są czarno-białe ale istnieje wiele rysunków takich jak te: oraz sporo modeli w podobnych barwach. PS: co do włazów masz rację, podobnie beczka - na zdjęciach dopiero zauważyłem, moje przeoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Efektowne kamo. Krzyże to samoróbki? Niepotrzebnie otwierałeś włazy, bo od wewnętrznej strony są "gołe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Efektowne kamo. Krzyże to samoróbki? Niepotrzebnie otwierałeś włazy, bo od wewnętrznej strony są "gołe". zero kalek, tylko pędzel i ręczna robota włazy do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Fajnie wymalowane. A jak piszesz że wszystko pędzlem to chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Fajnie wymalowane. A jak piszesz że wszystko pędzlem to chylę czoła. Dzięki ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś, dla jasności - chodziło mi o oznaczenia (krzyże i numery), kamo standardowo malowane aerografem bez przesady aż tak dobry to ja nie jestem żeby pędzlem malować kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 No też mi się to kamo tym pędzlem jakoś nie bardzo wydawało, ale ludziska mają talent więc kto wie. Ale i tak jest bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 jako ciekawostka : http://www.strategypage.com/military_photos/military_photos_20061115163335.aspx i filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Bardzo przyjemny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Łyżka dziegciu- na czym się dyndają szekle z przodu??oryginały nie maiły tych uszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 Łyżka dziegciu- na czym się dyndają szekle z przodu??oryginały nie maiły tych uszu... hmmm... jesteś pewien w przypadku tego czołgu nigdy nie mów nigdy choć faktycznie, może lepiej wyglądało by to na mocowaniach do trału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 math słyszałem że ten T-34 to oszukaństwo, został podstawiony, wiadomo coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 A ten T-34 na pierwszych dwóch zdjęciach to nie jest ten, który powędrował do Ameryki? Bo Jankesi sobie tam go ciut poprzerabiali pod siebie, żeby go w ogóle doprowadzić do stanu używalności, takie mocowania szekli m.in dodali oni, z tego co wiem, na jednym egzemplarzu. A Tamyia na nim się wzorowała i "babol" poszedł w świat. Więc bym się nie sugerował, no chyba, że źródło zdjęć jest "radzieckie". ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 A ten T-34 na pierwszych dwóch zdjęciach to nie jest ten, który powędrował do Ameryki? Bo Jankesi sobie tam go ciut poprzerabiali pod siebie, żeby go w ogóle doprowadzić do stanu używalności, takie mocowania szekli m.in dodali oni tak, masz rację to ten, może faktycznie lekko naciągany ale wydaje mi się że gdzieś widziałem coś takiego też na jednym z niemieckich zdobycznych - nie mogę jednak znaleźć tego zdjęcia, a skoro brak dowodów to można uznać że macie rację niemniej jednak spodobał mi się taki motyw i tak zostało ale jest to dość łatwe do usunięcia jak by co Tamyia na nim się wzorowała i "babol" poszedł w świat. a to ciekawe czemu bo model przedstawia wzór 43 a oryginał jest przecież starszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi