maciol Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 a bo miejscami widać smugi - ruchy pedzla. ale i tak mi sie podoba, sam bym sie na pedzel nie zdecydował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Będą następne ale teraz pracuję i nie mam czasu. Poza tematem dodam że wszystkie modele jakie malowałem były malowane pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Żebyś nie powiedział, że malowałeś pędzlem to pewnie bym nawet tego nie dostrzegł. Bardzo fajna kolekcja szkoda tylko że na tej żółtej Scanii nie ma żadnych śladów eksploatacji. Co to za albumy w tle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Te albumy przedstawiają Scanie z całej europy. Masz tu link do drugiej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Czy ktoś się orientuje gdzie można taką farbkę kupić ile kosztuje i z jakiej jest firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Witaj, tej akurat nie znam, ale moge Ci polecic produkt innej firmy, ktory daje dokladnie taki sam efekt. Polecam. http://www.alsacorp.com/products/killercans/kc/killerchrome.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Dzięki za info ale potrzebuję farbki do pędzelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Dzięki za info ale potrzebuję farbki do pędzelka. Farbkami i pedzelkiem nie uzyskasz takiego efektu, chyba ze masz co innego na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz309 Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 To ja odgrzeję trochę temat Jakich farbek używałeś emalie czy akryle no i jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Humbrol Revell olejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Nowość w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bradley81 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. Bardzo ładniutki . Jak się budowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Widoczne łączenia na elementach chromowanych, światła na błotnikach wyglądają jakby były przechylone, lewy filtr też wygląda na przechylony. Koła niepomalowane. Reszta wydaje się być akceptowalna, jak na model z pudła. Zdjęcia to znowu tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja bym go na Twoim miejscu odrobine podciagnal pod N-L Style Poza tym nie jest idealny tak jak napisal copycat ale ogolnie robi fajne wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 18 Września 2012 Autor Share Napisano 18 Września 2012 Witam.Bardzo ładniutki . Jak się budowało ? Dzięki budowało się długo i jestem zadowolony z efektu. Widoczne łączenia na elementach chromowanych, światła na błotnikach wyglądają jakby były przechylone, lewy filtr też wygląda na przechylony. Koła niepomalowane. Reszta wydaje się być akceptowalna, jak na model z pudła. Zdjęcia to znowu tragedia. Starałem się skleić model jak najlepiej jeżeli coś odstaje to kup ten model i sklej następnie porównaj. Zdjęcia do bani ale to kwestia czasu. Pracuję od 6.00 do 18.00 więc nie mam czasu na ustawianie odpowiedniego oświetlenia lub budowania namiotu z tłem. Nie jestem na forum długo i nie znam tu wszystkich ale twój post przypomina mi post pięciolatka. Jeżeli uważasz że skleiłem model krzywo to powinieneś zobaczyć to http://www.mojehobby.pl/zdjecia/7/7/9/1616_rd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Dobrze przyjmujesz krytykę. Nawet nie warto tego komentować. A co do przykładu jaki podałeś, to ja jednak wolę dorównywać np. do takich modeli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Nie staram się sklejać modeli w ten sposób. Mam na myśli zabrudzenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Witam. Fotki nowości. Przepraszam forumowych krytyków za jakość zdjęć ale nie mam czasu na robienie lepszych. Jak pisałem modele chcę sklejać równo i nie chce brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Krytyków to chyba o mnie. Model wygląda nieźle, biorąc pod uwagę, że od poprzedniej galerii minął tylko miesiąc, to tempo sklejania jednak ogromne. Co oznacza, że czas masz, a i umiejętności Ci nie brakuje. Jednak warto poświęcić 2 minuty na zrobienie lepszych zdjęć, bo jakie opinie chciałbyś dostać za czarną rozmazaną plamę. Jeśli na pokazanym przeze mnie DAFie widzisz tylko brud, to trudno. Mocno się nie rozumiemy, przynajmniej w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Robię zdjęcia zabytkowym aparatem cyfrowym 3,2 mpx i, choć nie są w żaden sposób profesjonalne, to jednak dojrzeć coś się da. Jak nie masz czasu na przygotowanie jakiegoś kącika na sesje - spróbuj gdzieś przy oknie (może parapet), przy dobrym świetle dziennym i żeby było za plecami (mi krytyka copycata bardzo się przydała w tej kwestii, i nie tylko;D). Polecam również jakiś "statyw" np. z deski do prasowania albo puszki, cokolwiek byłe by podeprzeć aparat. Robisz modele z górnej półki. Osobiście chciałbym sobie pooglądać gotowe kolosy w Twoim wykonaniu, ale nie bardo jest jak. Z tego co widać, to model poprawnie (chyba) złożony. Jak nie masz czasu w tygodniu, żeby pstrykać foty to może weekendy? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 To ja nie mam czasu ich oglądać (co to wyścig) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Nie staram się sklejać modeli w ten sposób. Mam na myśli zabrudzenia itp. Nie przejmuj się copycat--em , on ma w genach brud,syf i rdzę na swoich ciężarówkach. Już tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 Nowość Scania V8 R730 image sharing pic upload photo sharing sites free image hosting image ru picture hosting free image hosting image ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Co zrobiłeś przednim reflektorom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi