anderan Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Prace idą do przodu. Teraz wygląda to tak. Figurki pierwsze w życiu wiec będą poprawki. Na modelu również. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Mnie się tylko beczka nie podoba. Jakaś taka czerwona. NIe przypomina mi to rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Prawa gąska odwrotnie założona. Proponowałbym zrobić na piaskowym przetarcia suchym pędzlem szarym kolorem. Ta farba była lichej jakości i złaziła jak zimowe kamo. Beczka przy wieży niefortunnie umiejscowiona bo blokuje jej obrót. Można to przyjąć na czas przejazdu na linię frontu ale łańcuch już odpada. Ma kręcone, ozdobne ogniwka. Klimat na płn afryki jest raczej suchy i taka ilość rdzy jest przesadzona. Według mnie . Dobrze byłoby przykopcić w środku rurę tłumika a sam tłumik równo przykleić. Zainwestuj w pędzelek 00 bo bardzo widać przeciągnięcia i niedomalowania. Przyda się od razu do figurek.W sumie możesz wyciągnąć z tego dobry model, tym bardziej że większość upiększeń typu obicia, cieniowanie i inne zabiegi przed Tobą. Tylko więcej uwagi i staranności.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Całkiem nieżle wygląda. Nie będę pisał tego co już Robert nadmienił, ale... Będziesz chyba musiał coś z figurkami pomyśleć, bo wydaje mi się, że takie stroje w Afryce nie występowały. Ale poczekaj na opinię znawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 To teraz ja. Beka z łańcuchem. Do wywalki łańcuch a beka jesli już ma być to sznurem. Kanistry. Przemaluj na szaro albo piaskowo. deska z tyłu tak jak czołg. Nikt raczej nie sciagal jej przed malowaniem. Figurasy. Ach te berety. Nie pamiętam by m widział w jednostkach DAK takie nakrycia głowyNajlepsza błbby dekapitacja i wymiana. Kamo. Fajne. Ale nie sadze by IVD mialy takie. Raczej poscierany piaskowy na szropancernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Fakt jest ze przy DAK te beraty nie moga zostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Witam! Dziękuje za wasze podpowiedzi . Tylna półka już przemalowana, tłumik przyklejony prosto, gąska przełożona, łańcuszek usunięty -beczka będzie bardziej z tyłu ,karnisty przemalowane. Co do figurek nie są na stale będę je raczej przerabiał ,ale na pewno nie teraz. ps.model i poprawki malowane ta samą farbką Pactra ale już widać różnice w odcieniu lipa jakaś xD mam nadzieje,że to nie będzie jakiś problem jak półka tylna będzie w innym kolorze. Myślałem już nad praniem modelu i malowaniem od nowa lol. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Co do figurek nie są na stale będę je raczej przerabiał ,ale na pewno nie teraz.Może zamiast przerabiać zainwestuj w ten zestaw - MiniArt 35141 GERMAN TANK CREW "AFRIKA KORPS" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi