patrix94 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Witam! Trudno nazwać to warsztatem, ale niech już będzie. Świąteczny prezent, miało być łatwo, szybko i przyjemnie i częściowo tak było, a właściwie jest . Wiem, że to nie dzieło sztuki, na razie mnie się podoba. Nie wiem jak zamontować element z tyłu, nawet nie wiem co to jest, później dam zdjęcie. Gąsiennice słabe też. Generalnie poziom modelu, jak i modelarza- mizerny, ale trudno. Cieszę się, że nie wydałem fortuny, a teraz pierwsza porcja zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Czego wloty powietrza do silnika sa okopcone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Szczerze mówiąc, pomalowałem to na końcu, na czuja. Rozumiem, że powinienem, to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Szczerze mówiąc, pomalowałem to na końcu, na czuja. Rozumiem, że powinienem, to zmienić. troszku tak, ale pantera jest super, może poza gąsienicami, osobiście bym je bardziej uwalił jakimś ciemnym błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Tam nie powinno być okopceń. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 co za element z tyłu? ach ta stara tamiya, bogactwo szczegółu;] jakby nie patrzeć dobry model do ćwiczeń. W porównaniu do tygrysa to widać że jest lepiej, wyglada całkiem całkiem. Gasienice lepiej brudzić w zagłebieniach a nie odwrotnie ; ) otwory wentylacyjne niepotrzebnie okopciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 No i zaszpachluj jeszcze tą szczelinę z przodu. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 O właśnie, jeszcze ta szczelina. Dzięki chłopaki, chociaż wiem nad czym pracować. Ten element dobrze widać na drugim zdjęciu od dołu. Myślę, że jutro wrzucę tu zdjęcie z jego przymiarką do modelu oraz jak to wygląda w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 ten element to tzw lewarek ; ) pomaluj też kostke do podnośnika na bocznym pancerzu na kolor drewna ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Zdaje się że to ta stara Tamka? Jak tak to też ją mam. Kupiłem do ćwiczeń z blacharką. Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Tak, to najprawdopodobniej stara tamka, jest to prezent więc nie narzekam :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Kalki na wieży się trochę świecą. Kalki zasadniczo kładzie się na lakier błyszczący. Ja kalki kładę na warstwie sidoluxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Sry za offtop ale tak sobie przypomniałem mistrza który mówił ,że tamiya jest lepsza od dragona i jak na razie nie znalazłem potwierdzenia podobnie jak Atlantydy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Cloner16 na kalkach widać numer 35065 a więc jest to model zabytkowy z 1975 roku. Ma 36 lat Swoją drogą osobiście wolę zdecydowanie dragona Patrix94- bardzo fajnie pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Dzięki za uwagi, gąsiennice trochę przemalowałem, zamalowałem ten osad z wlotów powietrza, przemalowałem kostkę na kolor drewna. Kalkomanie nakładałem na płyn do kalkomanii Humbrola, nie wiem czemu się świecą. Spróbuję z tym też coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Następnym razem miejsca gdzie mają leżeć kalkomanie pomaluj bezbarwnym lakierem błyszczącym. Zdecydowanie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Pomajsterkowałem trochę, myślę, że zasadniczo nic nie będę zmieniał, chyba, że coś doradzicie. Zaszpachlowałem przód, przemalowałem klocek, wkleiłem lewarek, trochę poprawiłem lufę, zamalowałem sadzę. Jeszcze tylko myślę co zrobić z gąsiennicami, żeby nie było widać łączenia. Aha, zastanawiałem się nad wykonaniem zielonego kamuflażu, i na jednym zdjęciu widać dokładnie koncepcję. Co o tym myślicie, z jednej strony chciałbym to wykonać, z drugiej istnieje prawdopodobieństwo, że zniszczę panterę, to jeszcze dokładnie przemyślę. Zapraszam do komentowania i uwag . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 oj coś przekombinowałeś z zamocowaniem tego lewarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Widocznie tak, chociaż wzorowałem się na tym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi