MartiniOCP Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Witam. Wrzucam do galerii trochę zapomniany model, który nie mógł doczekać się na lusterka, nakładki wydechów i wycieraczki. No ale przyszedł i na niego czas, więc jest. Generalnie składalność tego zestawu oceniam na 3+, niby wszystko w miarę pasuję, ale pojawiają się problemy przy końcowym montażu silnika - szczególnie podłączenie turbo. Kasta również nie wchodzi ochoczo na podwozie i może wkurzyć. Koła to porażka i bez szlifowania mocowań będą nieładnie wystawały poza obrys. No i jest kwestia tylnej pokrywy - średnio jakoś to wymyślili bo otwiera się, ale po zdjęciu spoilera. Ze spoilerem ze 2 razy wyłamałem zawiasy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Powiem tak -- mimo tego co opisałeś model jest przedni. A lakier wali na glebę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KucharZ Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Ślicznie wykonany model lakier pierwsza klasa Tylko mam pytanie odnośnie wycieraczek, czy nie powinny być odwrotnie wklejone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Dzięki za opnie. Z tymi wycieraczkami to masz rację. Wyrzuciłem już instrukcję a tak pasowały najlepiej do szyby, więc tak zamontowałem. To był błąd, ale na szczęście łatwo go naprawić. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JE1216 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Klasyczny model w przednim wydaniu. Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Model naprawdę przyjemny, aż miło popatrzeć. Cztery rzeczy które troszkę drażnią oko to: - brak ramki na przednich lampach - niezbyt ładnie dopasowane wycieraczki - nienaturalne koła (za grubo położona, zlewająca się farba, zalane śruby na obwodzie) - nierealistyczna osłona tłumika z folii aluminiowej Ale mimo to model super No i obok Testarossy i F40 jedno z moich ulubionych Ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Nie znam się na samochodach sportowych,ale model jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 Dziękuje wszystkim za komentarze i konstruktywną krytykę. Nie ma się co uchylać, błędów jest sporo. Pozwolicie, że odniosę się co do niektórych: brak ramki na przednich lampach - to jeszcze da się poprawić, przynajmniej jeśli chodzi o pionowy, czarny słupek oddzielający klosze. wycieraczki - w każdym jednym modelu, które ostatnio składam (fujimi;]), wycieraczki w ogóle nie chcą pasować do przedniej szyby. Odstają prawie, że pionowo. Mam nadzieję rozwiązać problem zestawem z "Aber'a" (już zamówiony). Na tą przeróbkę czekają Daytona, 288 i, być może, Alfa i Miura. koła - chyba przesadziłem z podkładem. Wygląda rzeczywiście średnio. osłona wydechu - tutaj wzorowałem się na takich zdjęciach: Poprawki postaram się zaprezentować w jakiejś zbiorczej sesji w galerii jednego z obecnie robionych modeli. pzdr i jeszcze raz dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Jak to się stało, że mnie jeszcze tu nie było ? No nic, nadrabiam więc, choć tak naprawdę nie ma już za bardzo o czym gadać. Pomimo wymienionych już powyżej niedoskonałości oraz tego, że nie jest to jedno z moich ulubionych Ferrari, to i tak uważam, że to najlepiej (jak do tej pory oczywiście) wykonany przez Ciebie model tej marki. Wnętrze, lakier i silnik wyglądają świetnie. Mały kornik jest pod wrażeniem Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Witaj Tak piękny model dostanie w przyszłości jakąś sesyjkę w ładniejszej okolicy? Aż się prosi, gdyby nie silnik z plastiku, to pewnie samo by wyjechało w plener Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Jak zwykle jestem spóźniony. Super modelk! Fajny temat a wykonanie jak zwykle świetne tylko... Czy nie brakuje mu metalowego transferka 'Ferrari' na tylnej klapie? Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 Fajnie, że się podoba:D Transferek oczywiście jest, ale ten model na niego nie zasłużył. Nie bój nic, po Lambo i Alfie na pewno wrócę do Ferrarek, choć w międzyczasie mam w planach jeszcze mały tajny projekt. No nic, zobaczymy czy starczy umiejętności i co z tego wyjdzie:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi