arkady Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Witam, projekt ma na celu zbudowanie dioramki przedstawiającej kilku Space Marines podczas patrolu w starej fabryce. W roli głównej: Panowie dostają podkład: Z drugiej strony wziąłem się za dioramkę: Trochę narzędzi z innej skali: Scena składa się z podłogi i kawałka ściany z otworem na okno: użyłem 2 klocki z drewna (10x10 cm)... Ściana ma być nie-pierwszej świeżości: wydłubałem dziury i zalepiłem je masą modelarską w której wyrzeźbiłem fakturę cegieł. W zamierzeniu ma to być obity tynk. Na razie tyle:) Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Szkoda, że wziąłeś pudełko z figurkami, których nie można zmodyfikować. Lepiej kupić droższe pudło z 10cioma, ale z nimi można zrobić wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Space Marine i cegły ? Nie lepiej było zrobić betonową ścianę/ruiny ze zbrojeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Spoko, trafili na jakąś zapomnianą przez imperatora planetę, gdzie czas się zatrztymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 aaaaaaaaaaa , tak czy siak zawsze podziwiałem ludzi którzy chcąc grać w tę grę malują całą armię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 ja mam dwie armie i dalej rozbudowuję siły chaosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Witam, dzięki za komentarze. Figurki kupiłem na próbę - nie chciałem za dużo inwestować. Być może dorwę jakieś ciekawsze w międzyczasie... A na samą grę raczej się nie skuszę (na modelarstwo mam niewiele czasu, a Młody preferuje klocki). Postępy: ściana potrzebowała faktury. Nałożyłem na nią rozwodniony wikol z piaskiem, po pomalowaniu powinno wyglądać trochę bardziej naturalnie. Dodałem parapet i obrobiłem okno. Dodałem również u-kształtki w które wsadzę szyby (lub ich resztki). A co do podłogi: z ramki od figurek (podklejonej 1mm plastykiem) wstawiłem ramę, na której oprę podłogę. Wykonałem podcięcia i otwory pod infrastrukturę w podłodze. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Ciekawy patent na ścianę. Co ty też tam wymyśliłeś w tym budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Hmmm...cysorscy marynsi pewnikiem odnajdą tajną, zapomnianą superbroń z czasów Tysiącletniej Rzeszy Śledzę rozwój wypadków z zainteresowaniem! Szkoda, że wziąłeś pudełko z figurkami, których nie można zmodyfikować. Lepiej kupić droższe pudło z 10cioma, ale z nimi można zrobić wszystko. Można i piątkę tych wieloczęściowych dostać... mnie w każdym bądź razie się udało, ale faktycznie, już jakiś czas temu. Swoją drogą, nigdy nawet nie myślałem o zagraniu w WFB czy WH40K, a figurantów nazbierało mi się od groma. W dodatku tuż przed Wilią trafiła się okazja i znów ok.30 sztuk przybyło. Do śmierci tego nie pomaluję... No ale dość gadulstwa, wracam do milczącej kontemplacji wątku warsztatowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Witam, mam kilka pomysłów na scenerię hali fabryki, ale jeszcze myślę nad szczegółami. Długi weekend okazał się trochę krótki, ale udało mi się zacząć malowanie marinsów. (vmc: vallejo model color, vgc: vallejo game color) Po podkładzie (surfacer 1000) położyłem black matt (vmc 950) + imperial blue (vgc 72.020) w stosunku 1:2. Później kombinacja imperial blue oraz ultramarine blue (vgc 72.022 - ok. 2:1) na zbroję. Potem już zabawa złotem (vgc 72.056: glorious gold) podkreślanym srebrem (vgc 72.052, silver) I oczęta: vgc scarled red (72.012), vgc hot orange w kącikach soczewek (72.009). Błąd jaki popełniłem to zbyt szybkie przyklejenie 'plecaka' - trudno było pomalować lamówki naramienników. A teraz pytania: pod łokciami, na pasie przytroczone są dodatkowe 'kieszenie' (?) - jak można je pomalować? Myślałem o czymś szarym, wolf grey? A jakieś pomysły na buty? Dzięki, Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, jeżeli chodzi o kieszenie na pasie, to zdecydowałem się na vmc German Camouflage Medium Brown (826) - szary wyglądał źle. Później trochę im rozjaśnię krawędzie, żeby wyglądały na bardziej używane. Buty zrobiłem w kolorze zbroi. Jeżeli chodzi o karabin: - rozwierciłem lufę (wiertło najpierw 0.7, później 1.2 - również z boków) - wstępnie pomalowałem tył (po przyklejeniu nie będzi dostępny: vmc black+vgc imperial blue 3:1 (czarne) i vgc gunmetal metal na części metalowe. - przykleiłem w odpowiednie miejsce - wash z czarnego na części srebrne, - podkreślenie krawędzi vgc silver - suchy pędzel z vgc silver na część czarną. Niestety zdjęcia robię wieczorem i z lampą. W rzeczywistości zbroja jest bardziej granatowa. Dalsze poprawki wkrótce. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam, po dłuższej przerwie: drużyna w komplecie: Wiele zdrowia kosztowało mnie położenie kalek na naramiennikach. Naramienniki są półokrągłe i większe kalkomanie po prostu nie dają się położyć. Użyłem skalpela, aby usunąć jak najwięcej błonki i dopiero wtedy nakładałem - czasami w kilku częściach. W przypadku gościa ze znakami crimson fists - pięść i obramowanie wyciąłem osobno, osobno nałożyłem na model. Do tego wiele płynu pod kalki i zmiękczacza. Jest trochę zabawy:) Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Wyglądają groźnie. No to czemu się tymi kalkami nie pochwaliłeś na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam, boczkiem na życzenie:) Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Świetnie ci te kalki siadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi