tomeka6 Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 W koncu jakis aktual od Ciebie, tylko czemu tak malo zdjec ? Cytuj
irizar Napisano 25 Lutego 2015 Autor Napisano 25 Lutego 2015 Będzie więcej, ale muszę się pomęczyć z montażem. I jak bezbarwny pójdzie to będzie jakaś sesyjka całości. Jeden dzień miałem na sklejanie, teraz znowu jeden trzeba wykorzystać Cytuj
irizar Napisano 2 Marca 2015 Autor Napisano 2 Marca 2015 Trochę się zrobiło to też trochę musi być do poprawy Ale już widzę jakie poprawki zrobię w następnym modelu, którym ma być Highline. To zdjęcia: Bak paliwowy będzie niebieski bo tak to nie ma taktu i się pośpieszyłem z tym bakiem. Pozdrawiam. Cytuj
Hamman Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 chromowane stopnie jakim kolorkiem malowałeś? Cytuj
irizar Napisano 2 Marca 2015 Autor Napisano 2 Marca 2015 chromowane stopnie jakim kolorkiem malowałeś? To srebrny - śnieżka, może takie wrażenie zdjęcia. Cytuj
rqbk1 Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Ale ten kangur to chyba drugą stroną powinien być;) Cytuj
adam76 Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Ciekawy model całkiem dobre wykonanie ale ten kangur a właściwie siatka w nim to razi. Ja używałem siatki do łączenia regipsu, jest drobniejsza i równa choć i tak trzeba trochę doczyscic. Podklej ja z drugiej strony Cytuj
irizar Napisano 3 Marca 2015 Autor Napisano 3 Marca 2015 W następnym modelu, pewnie dam kangur z italeri. Z siatką pomyśle najpierw trzeba sprawdzić jak to wygląda. Nastepna aktualizacja juz pewnie bedzie gotowa rama. Cytuj
sushi79 Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Witam. Powiem tak ten bullbar jest okropny, psuje cały efekt kabiny, grafika świetna bo z pod ręki mistrza massera. Bullbar jest źle zamontowany, ty masz go do zderzaka zamontowany a powinien być do ramy, pewnie z takim zamontowaniem nie pochylisz kabiny do przodu... Cytuj
tomeka6 Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Rama wyglada swietnie, co do kangura......generalnie Twoj wybor czy go uzyjesz, czy nie. Na Twoim miejscu dalbym sobie z nim spokoj, albo zrobil drugi od nowa, bo ten troche daje po oczach. Przede wszystkim powinien byc wezszy o jakies 2mm z kazdej strony . Siatke mozna kupic w wiekszosci sklepow modelarskich, kiedys udalo mi sie kupic chyba ze 4 arkusze A5 metalowej siatki, idealnie nadaje sie do orurowania. Popytaj, bo samemu robic cos takiego to robota prawie niemozliwa. Druga sprawa - jak robisz orurowanie, to dobrze jest zrobic sobie taka jakby matryce, wzor wyciety z polistyrenu. Srodkowa czesc jest latwo zrobic, ale boki, zeby byly idealnie symetryczne, to juz troche trudniej. Rysujesz sobie jedna strone kangura, wycinasz, szlifujesz i kleisz orurowanie ze soba dookola tego wycietego kawalka. To samo robisz z druga strona, tylko, ze odwracasz "matryce" na lewa strone. Cytuj
irizar Napisano 3 Marca 2015 Autor Napisano 3 Marca 2015 Dziękuje Wam, po tych postach już myślę o zmianie kangura i myślę czy nie zrobić przodu jednolitego - niebieski bo taka była koncepcja, a wykonanie nie raz różne jest. Chcę jeszcze zamówić od modelarza Truck Acessories part II i felgi z błotnikami bo to mi się przyda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi