Milos Varak Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Od długiego czasu ten model mi zalega w magazynku i cały czas mnie korcił. Może ten konkurs będzie motywacją, aby go poskładać do kupy . Odnośnie malowania, nie ma zbyt dużego wyboru. Korci mnie "what if". Dzisiejsza dłubanina. Zrobiony kokpit, ale przez oszklenie i tak nic z tego nie będzie widać. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 No to się doczekałem relacji z Lynxem. Chodzi mi ten model po głowie od długieczo czasu, ale chciałem wcześniej obejrzeć relację warsztatową, żeby wiedziec, na co się porywam. Będę śledził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Kokpit niczego sobie - jak na standard, ale oszklenie - faktycznie tragedia. Może jakaś polerka by poprawiła sytuację... Też myślałem o tym modelu, tak więc będę podpatrywał co i jak... PS. Popraw literówkę w tytule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 No cóż.... Tamiya to będzie , ale chyba da się z tego wystrugać model w miarę podobny do oryginału. Fallstart dzięki, już poprawione . EDIT Przygotowanie do szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 No nareszcie LYNX.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 jako miłośnik wiatraków będę kibicował..powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Po szlifowaniu. Spód muszę jeszcze poprawić. Zaczyna przypominać Lynxa. Ale nie byłbym sobą, jakbym czegoś nie uwalił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Nawet jest ok tylko ta pancerna owiewka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Ta owiewka powinna być dowodem w sprawie zbrodni przeciwko modelarzom a nie elementem modelu. Chętnie zobaczę wynik tych zmagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Owiewka jest takiej grubości, że po przeskalowaniu 1/1 oryginał nie byłby w stanie unieść się w powietrze. Oprócz grubości, dodatkowo ogniskuje, przez co nic nie widać przez nią w środku. Równie dobrze szłoby sobie odpuścić wnętrze całkowicie. Ewentualnie użyć jej, jak kopyta do vacuformy, ale to już byłby OPEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Trzymam kciuki i kibicuje, jak się wyrobie z migusiem to miałem w planie zabrać się za to to;) będziesz szpachlował te dziwne dziury przy silniku ? nie wiem co to czy celowo ? czy przypadek że wszystkie wypraski je mają ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Oglądając zdjęcia w sieci, zauważyłem że wszystkie je mają. W trakcie klejenia belki ogonowej, uwaliłem płozę, ale na fotach widać że oryginał także jej nie posiada, tak więc niewielka strata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Ostatnio na warsztat trafiła taka a'la dioramka Klejenie mojej córki, wykonanie mechanizacji: tata A wracając do Lynxa. Przyklejony ogon i "talerz" pod kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Przyklejona szklarnia i pylony na torpedy. Niestety, ale nastąpiła mała awaria. W trakcie szlifowania wepchnąłem oszklenie na prawej burcie. Próba wklejenia bez rozpruwania kadłuba wyszła jak na zdjęciu. Z zewnątrz da się coś zrobić, ale od środka już nie. Będzie musiało już pozostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Więcej w twojej pracy rzeźbiarstwa niż zwyczajnie pojętego modelarstwa. Ciężka przeprawa, ale wygląda to obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 E tam. W porównaniu z Czaplą składa się super . Przyklejony kolejny półmisek, poskładany do kupy wirnik, założony na sucho, pokryty podkładem do akryli w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Pomalowany wirnik Pactrami, kolory użyte to; aluminium i gun metal oraz próba podratowanie bocznej szybki, prze polerowanej jakimś specyfukiem z zestawu naprawczego do płyt cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Łopaty wirnika nosnego nie powinny być malowane metalizerem. Już pomijając, że poza wigarem wykonane są z kompozytu, w wersji morskiej powinny być ciemnoszare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Hmmm... Instrukcja mówi że aluminium. Jak standard, to standard . A 40 z Pactry się nada? Przemalować to nie problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 "Kiedy wszystkie dotychczasowe sposoby uruchomienia urządzenia zawiodą - pozostaje ostatni: Należy przeczytać instrukcję obsługi." Ja do instrukcji w modelach podchodzę z dużą rezerwą - w niektórych Mastercraftach malowanie bywa z pogranicza s-f . Ale i innym też nie ufam, szczególnie gdy pomalowałem Harriera z Italeri wg instrukcji zupełnie skopanym odcieniem zieleni. A było zajrzeć na fotografie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Oglądałem niedawno fotki Super Lynx`ów i łopaty są od szarych, poprzez oliwkowe do czarnych. Bądź tu mądry i pisz wiersze . EDIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Hmmm... Instrukcja mówi że aluminium. Jak standard, to standard .A 40 z Pactry się nada? Przemalować to nie problem . Na Pactrach się nie znam. http://www.military-today.com/helicopters/westland_lynx_images.htm Tu dość dobrze widać kolorystykę Wn, mam nadzieję, że się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Jestem pod wrażeniem, z zaklejonymi szybami i w podkładzie ten produkt modelo-podobny, nawet zaczyna przypominać lynxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Ryś dostał kolorek i stanął na nóżkach . Mikele, dzięki za linka. oglądałem te zdjęcia i niestety nie rozwiały wątpliwości. Może zajrzy tu jakiś spec od wiatraków i je rozwieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 łopaty czarne lub ciemnografitowe: http://www.gengriz.co.uk/helospart1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi