Grzesko Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Witam. Po dłuższym czasie przedstawiam swoje nowe dzieło Dragon 3520 SS-1c 'SCUD B' w/MAZ-543 TEL . Dołożone są blaszki z Eduarda oraz kilka innych elementów podejrzanych ze zdjęć oryginału. Zapewne brakuje mu tu wiele, lecz to co zrobiłem jest zamieszczone na poniższych fotkach. Na razie na podstawkę nie mam pomysłu być może za niedługi czas przyjdzie a na razie zostaje bez. Zdjęcia zapewne nie są najlepszej jakości ale mimo to życzę miłego oglądania. Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Bardzo fajny. Jednak jak dla mnie to opony trochę się świecą i jakby w niektórych miejscach wash był niewidoczny. Ale to nie zmienia faktu, że jest Piękny. Podobają mi się szyby oraz kable - czyżby komputerowe?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Bardzo fajny SCUD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 23 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2012 Bardzo fajny. Jednak jak dla mnie to opony trochę się świecą i jakby w niektórych miejscach wash był niewidoczny. Ale to nie zmienia faktu, że jest Piękny. Podobają mi się szyby oraz kable - czyżby komputerowe?. Co do wash'a to zapewniam , że jest wszędzie ale sam się zastanawiałem dlaczego na zdjęciach nie wszędzie go widać być może , że zdjęcia są podganiane lampą i to daje taki efekt. Co do opon to zgadza się są troszkę za mało przybrudzone ale jeśli będę robił podstawkę to nadgonię to. A kabelki są robione z oryginalnych przewodów używanych w elektronice ( taśmy połączeniowe do ruchomych płytek ) akurat dopasowanie do skali jest jak trzeba. Szyby to jest dodatek z Eduarda. Zapewniam , że obróbki Photoshopa niema Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniołGabriel Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Bardzo się podoba, fajnie zrobiony. Jeśli mi wolno podpowiedzieć, może zrób podstawkę nie polową lecz pt. pojazd w jednostce, załoga ćwiczy podniesienie rakiety, pojazd może wyglądać na czysty. Wszakże wojsko znane było z zamiłowania do pucowania wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Z sentymentem spoglądam na ten model. Ale jeśli i ja mogę coś wtrącić, to, o ile ja dobrze pamiętam, nie było takiej możliwości żeby wojsko w jednostce ćwiczyło podnoszenie rakiety. Przynajmniej wtedy kiedy ja bylem. Rakieta bez głowicy była na naczepie dowożona na poligon, lub OSB, tam była montowana głowica , było symulowane napełnianie paliwa, i dopiero przeładunek na "Łajbę". Twój model mnie osobiście wydaje się trochę zbyt brudny, zwłaszcza w kabinach. Chyba że model przedstawia wyrzutnię z okresu kiedy chłopcy rakietowcy byli na bojowych strzelaniach na "Rosyjskiej pustyni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniołGabriel Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Ok. To była propozycja, nie byłem rakietowcem, stąd tylko sugestia, ale popieram kolegę GEM wtedy jak najbardziej trochę ubrudzić należałoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Bardzo fajny model. Dużo zrobiłeś z tego bądź co bądź starego dragonowskiego modelu. Duży + za polskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 24 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2012 Dziękuje za opinie. Prawda jest taka , że starałem się aby w miarę dostatecznie odtworzyć elementy zewnętrzne pojazdu, a czego nie było w dodatkach Eduarda, acz kolwiek wiem że sporo by jeszcze poodkładał. Mimo to moim skromnym zdaniem prezentuje się dobrze, i co prawda to w realu na każdym robi wrażenie kto go ogląda. Jeszcze raz dziękuje za komentarze i opinie. Pozdrawiam Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Jest taki w Toruniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi