Skocz do zawartości

Dragon 3520 SS-1c 'SCUD B' w/MAZ-543 TEL + Euard Skala:1/35

Grzesko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po dłuższym czasie przedstawiam swoje nowe dzieło Dragon 3520 SS-1c 'SCUD B' w/MAZ-543 TEL .

Dołożone są blaszki z Eduarda oraz kilka innych elementów podejrzanych ze zdjęć oryginału. Zapewne brakuje mu tu wiele, lecz to co zrobiłem jest zamieszczone na poniższych fotkach. Na razie na podstawkę nie mam pomysłu być może za niedługi czas przyjdzie a na razie zostaje bez. Zdjęcia zapewne nie są najlepszej jakości ale mimo to życzę miłego oglądania.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

Grzesko

Bardzo fajny. Jednak jak dla mnie to opony trochę się świecą i jakby w niektórych miejscach wash był niewidoczny. Ale to nie zmienia faktu, że jest Piękny. Podobają mi się szyby oraz kable - czyżby komputerowe?.

Bardzo fajny. Jednak jak dla mnie to opony trochę się świecą i jakby w niektórych miejscach wash był niewidoczny. Ale to nie zmienia faktu, że jest Piękny. Podobają mi się szyby oraz kable - czyżby komputerowe?.

Co do wash'a to zapewniam , że jest wszędzie ale sam się zastanawiałem dlaczego na zdjęciach nie wszędzie go widać być może , że zdjęcia są podganiane lampą i to daje taki efekt. Co do opon to zgadza się są troszkę za mało przybrudzone ale jeśli będę robił podstawkę to nadgonię to. A kabelki są robione z oryginalnych przewodów używanych w elektronice ( taśmy połączeniowe do ruchomych płytek ) akurat dopasowanie do skali jest jak trzeba.

Szyby to jest dodatek z Eduarda.

Zapewniam , że obróbki Photoshopa niema

Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie opinie

Bardzo się podoba, fajnie zrobiony. Jeśli mi wolno podpowiedzieć, może zrób podstawkę nie polową lecz pt. pojazd w jednostce, załoga ćwiczy podniesienie rakiety, pojazd może wyglądać na czysty. Wszakże wojsko znane było z zamiłowania do pucowania wszystkiego.

Z sentymentem spoglądam na ten model. Ale jeśli i ja mogę coś wtrącić, to, o ile ja dobrze pamiętam, nie było takiej możliwości żeby wojsko w jednostce ćwiczyło podnoszenie rakiety.

Przynajmniej wtedy kiedy ja bylem. Rakieta bez głowicy była na naczepie dowożona na poligon, lub OSB, tam była montowana głowica , było symulowane napełnianie paliwa, i dopiero przeładunek na "Łajbę". Twój model mnie osobiście wydaje się trochę zbyt brudny, zwłaszcza w kabinach. Chyba że model przedstawia wyrzutnię z okresu kiedy chłopcy rakietowcy byli na bojowych strzelaniach na "Rosyjskiej pustyni".

Dziękuje za opinie.

Prawda jest taka , że starałem się aby w miarę dostatecznie odtworzyć elementy zewnętrzne pojazdu, a czego nie było w dodatkach Eduarda, acz kolwiek wiem że sporo by jeszcze poodkładał.

Mimo to moim skromnym zdaniem prezentuje się dobrze, i co prawda to w realu na każdym robi wrażenie kto go ogląda.

Jeszcze raz dziękuje za komentarze i opinie.

Pozdrawiam Grzesko