Corsair Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Gdzieś musi tkwić błąd, stawiałbym na zwichrowane (odkształcone) płaty. Skoro wszystkie wymiary zgodne są z planami dorabianie dłuższych zastrzałów mija się z celem. Łatwiej będzie nieco skrócić zastrzały skrzydłowe. W Ni-17 trzeba było jedynie pogłębić nieco gniazda pod ich mocowanie. Ewentualnie możesz użyć nieco siły podczas klejenia i docisnąć płat do zastrzałów. Jeśli będziesz wykonywał naciągi z żyłki, a nie z elastycznej nici EZ, to całość zostanie wzmocniona. Osobiście proponuję połączenie obu tych metod : nieco poprawić zastrzały skrzydłowe i lekko docisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Żeby nie było, że nic nie robie Co do linek to żyłka wg mnie jest za sztywna. Doskonałym rozwiązaniem była by plecionka wędkarska, tylko ciężko mi dostac 0,08 w rozsądnej cenie. Z żyłki wychodzą zbyt duże pętelki przy śrubach, ponieważ jest zbyt sztywna. Oczywiście śruby i linki będą jeszcze pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Na znak, że żyję i coś tam dłubię, zamieszczam parę zdjęc. Dźwignie wychylające lotki zrobiłem od nowa, bo tamte jakoś mi nie odpowiadały. Trochę się namęczyłem bo próbowałem lutowac a wprawy w tym nie mam. Dźwignie względem ramion są ruchome (jak w oryginale). Ma to na celu ułatwienie ich montażu, co czuję, że będzie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Prace mają się już ku końcowi. Wykonałem imitację śrub z mosiężnych rurek 0.3 i 0.4 mm i drucików. Do naciągów wykorzystuję żyłkę wędkarską 0.08mm. Jej minus to sztywność. Pętelki wychodzą stanowczo za duże. Dzisiaj 2 zdjęcia robione na szybko. Jutro postaram się dać więcej. Podwozie jest już gotowe i czeka, żeby je przykleić. Do dorobienia pozostaje celownik oraz system montowania karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Cześć, uważam, że te detale prezentują się bardzo ładnie. Daj jakieś zdjęcie ogólne, bo maszyna jako całość zapewne prezentuje się bardzo dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Miało być wczoraj ale niestety internet nie chciał współpracować. Zdjęcia kilku detali przed doklejeniem. Dzisiaj może uda mi się dokończyć podwozie i dokleić celownik i będę mógł się zabrać za km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 To już ostatnie zdjęcie, następne w galerii. Karabin Lewis zapożyczony z zestawu Rodena i nieco podrasowany. Te upały niestety opóźniają prace ale może w tym tygodniu już skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Gotowy. Jutro zdjęcia w galerii. Śmigło spróbowałem wykonać z drewna. Może nie jest jeszcze idealne ale jako tako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Z przyczyn technicznych zdjęcia w galerii pojawią się dopiero w następnym tygodniu. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosz92 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=64&t=39439 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi