Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,po zmianie skali moim pierwszym modelem z którym postanowiłem się zmierzyć jest model f-my Revell Bf109G-6 w skali 1/32 w malowaniu JG300 czerwona 8 Kurta Gablera.

scaled.php?server=80&filename=gabler.gif&res=medium

Model po zmierzeniu okazał się za krótki o 8mm,rozpiętość dobra,lekko trzeba skorygować obrys płatów .

Oto co udało mi się do tej pory zrobić

scaled.php?server=109&filename=20120131105513.jpg&res=medium

scaled.php?server=215&filename=20120131113727.jpg&res=medium

Plany powiększałem z magazynu Super Model

Napisano

ireneuszu, zapowiada się ciekawy projekt, a pokazane prace ostrzą apetyty. Mimo, że Luftwaffe to od dłuższego czasu już nie moja działka, będę z uwagą obserwował. Mam nadzieję na szczegółowe prezentacje detali. Do tego ciekawe, nieschematyczne malowanie. Powodzenia

Napisano

Na razie nie bardzo jest co oceniać, ale myślę, że będzie z tego ładny model. Malowanie, które wybrałeś niezbyt mi się podoba, ale o gustach się nie dyskutuje . Ciekawe, jak namalujesz jelitka na ogonie .

Napisano

Malowanie wybrałem dlatego,że jest nietypowe dla niemieckich maszyn(srebrny) a jelitka na sterze spróbuję namalować cienkopisem lub odręcznie pędzlem

Napisano

No to mam konkurencję - widzę, że kolega zdecydował się przedłużać kadłub.

No to obserwuję i się uczę, za śmigło jeszcze się nie brałem.

Myślałeś już nad kokpitem?

Napisano
Kokpit , wnęki podwozia i rury zamierzam kupić Airesa.

Cwaniak , mnie na to niestety nie stać - dlatego z większym lub mniejszym powodzeniem wszystko robię sam, ale dawaj do przodu

Aha, masz pomysł na koła, te zestawowe raczej do Fridricha pasują.

Napisano

Na razie nie myślałem o kołach,być może uda mi się zdobyć z modelu Hasegawy lub na giełdzie w Bytomiu.Ostatecznie pozostaje Aires

Napisano

Witam,nie robię całego silnika tylko lewą stronę .W modelu Revell zrobił silnik razem z ..zapleczem ''.Wszystko co na zdjęciu ma kolor inny niż reszta modelu dorabiałem,mam nadzieję że uda mi się coś zrobić silnikopodobnego.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam,małe uzupełnienie budowy mojej 109.Kadłub sklejony pryśnięty podkładem,przygotowany do szlifowania.Spiralkę na kołpaku malowałem maskując taśmą,szału nie ma.

scaled.php?server=338&filename=64922244.png&res=medium

scaled.php?server=844&filename=20120227152435.png&res=medium