ireneusz Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Witam,po zmianie skali moim pierwszym modelem z którym postanowiłem się zmierzyć jest model f-my Revell Bf109G-6 w skali 1/32 w malowaniu JG300 czerwona 8 Kurta Gablera. Model po zmierzeniu okazał się za krótki o 8mm,rozpiętość dobra,lekko trzeba skorygować obrys płatów . Oto co udało mi się do tej pory zrobić Plany powiększałem z magazynu Super Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 ireneuszu, zapowiada się ciekawy projekt, a pokazane prace ostrzą apetyty. Mimo, że Luftwaffe to od dłuższego czasu już nie moja działka, będę z uwagą obserwował. Mam nadzieję na szczegółowe prezentacje detali. Do tego ciekawe, nieschematyczne malowanie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Na razie nie bardzo jest co oceniać, ale myślę, że będzie z tego ładny model. Malowanie, które wybrałeś niezbyt mi się podoba, ale o gustach się nie dyskutuje . Ciekawe, jak namalujesz jelitka na ogonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Malowanie wybrałem dlatego,że jest nietypowe dla niemieckich maszyn(srebrny) a jelitka na sterze spróbuję namalować cienkopisem lub odręcznie pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Powodzenia M.....!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 No to mam konkurencję - widzę, że kolega zdecydował się przedłużać kadłub. No to obserwuję i się uczę, za śmigło jeszcze się nie brałem. Myślałeś już nad kokpitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Kokpit , wnęki podwozia i rury zamierzam kupić Airesa,resztę spróbuje zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Kokpit , wnęki podwozia i rury zamierzam kupić Airesa. Cwaniak , mnie na to niestety nie stać - dlatego z większym lub mniejszym powodzeniem wszystko robię sam, ale dawaj do przodu Aha, masz pomysł na koła, te zestawowe raczej do Fridricha pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Na razie nie myślałem o kołach,być może uda mi się zdobyć z modelu Hasegawy lub na giełdzie w Bytomiu.Ostatecznie pozostaje Aires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam troszkę porobiłem przy modelu ,silnik z modelu w trakcie przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Całkiem fajnie to wygląda. Co dokładnie przerabiałeś w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam,nie robię całego silnika tylko lewą stronę .W modelu Revell zrobił silnik razem z ..zapleczem ''.Wszystko co na zdjęciu ma kolor inny niż reszta modelu dorabiałem,mam nadzieję że uda mi się coś zrobić silnikopodobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Określenie silnikopodobne jest dość trafne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam,popracowałem troszkę przy silniku,oto efekt mojej dłubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Dobrze to wygląda, szczególnie, że to scratch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Coś pokazociągasz się z robotą pokaż coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 birborkg-A może byś pokazał choć jeden swój model na forum dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Ja robię modele dla własnej przyjemności i bardzo nie lubię się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Ja robię modele dla własnej przyjemności i bardzo nie lubię się chwalić To po co się tutaj rejestrowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Dlatego żebym mógł wejść do takich działów jak Walkaround, 1:1, czy giełda a to też wymaga rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam,małe uzupełnienie budowy mojej 109.Kadłub sklejony pryśnięty podkładem,przygotowany do szlifowania.Spiralkę na kołpaku malowałem maskując taśmą,szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Czy śmigło jest malowane pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Tak, ale będzie szlifowane i malowane aerorafem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki, szkoda by było tak zostawić. Skoro kadłub sklejony - dasz jakieś fotki kabinki i silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Kabiny jeszcze nie robiłem a silnik został tylko pomalowany podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi