filipsg Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Witam! Czy ma ktoś informacje, czy zimmerit był nakładany fabrycznie na czołgi i niszczyciele czołgów pod koniec 1944 i w 1945 roku, oraz czy często w tym okresie zdarzały się czołgi bez zimmeritu (słyszałem na przykład, że w Ardenach były Königstigery bez pasty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Tak i nie. Zimmerit przestano nakladac pod koniec '44. I teraz jest pytanie kiedy wyklepano tanka który ma byc celem klejenia. tu już tylko foto i doczytywanie informacji. (tylko szybko bo ACTA nadchodziiiii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Zimmerit przestał być nakładany od września 1944. Planujesz budować jakiś konkretny pojazd walczący w jakimś określonym czasie, czy takie bardziej ogólnikowe pytanie? (tylko szybko bo ACTA nadchodziiiii) Daj sobie spokój z takimi komentarzami, bo naprawdę niedobrze mi się robi. Gdziekolwiek nie zajrzę, wszędzie ACTA, to nie jest ani śmieszne, ani mądre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Pytam trochę z ciekawości, i trochę dlatego że nie wiem czy potrzeba dokupywać/dorabiać zimmerit na późnych modelach Pantery, mianowicie na tych z Dragona i Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Nie jestem specjalistą od Panter, ale z tego co wiem, to zimmeritu na pewno nie posiadały późne wersje G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Dokładnie jak pisali moi poprzednicy. Nakładania zimmeritu zaprzestano od września 1944. W przypadku Pantery nastapiło to np od 14 września. Było to zgodne z rozkazem generalnego Inspektora Broni Pancernej. Zatem pojazdy bez zimmeritu od tego okresu to nie dość, że nic nazwyczajnego, a najzwyklejszy standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi