Michał G. Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam. Rozpoczynam, myślę, że ciekawy temat na warsztat, a mianowicie etap tworzenia modelu IŁ-a 62 w skali 1:144. Mam zamiar wykonać go w malowaniu naszego rodzimego przewoźnika, na bazie kalkomanii F-dcal. Aktualnie model jest już praktycznie w całości sklejony, w część dziobową wstawione obciążenie. Na dniach dokleję statecznik pionowy i zacznę nakładanie szpachli. Mam nadzieję, że projekt wyjdzie ciekawie. W następnej kolejce czeka już AN-24 w skali 1:144 (oczywiście również w malowaniu lotowskim). Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń z oglądania kolejnych etapów budowy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 To model jakiej firmy? czy sam dłubałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 A prosimy ujawnić która wersja malowania i jakie znaki rejestracyjne. Duży kredyt zaufania za nieprzeciętny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Model firmy Rus Air (żywica). Malowanie późne, zastanawiam się jeszcze nad rejestracją pomiędzy SP-LAA Mikołaj Kopernik, a SP-LAB Tadeusz Kościuszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Ja miałem takiego lata temu z jakiej ruskiej wytwórni w jedynych słusznych barwach Aerofłotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Model firmy Rus Air (żywica). Malowanie późne, zastanawiam się jeszcze nad rejestracją pomiędzy SP-LAA Mikołaj Kopernik, a SP-LAB Tadeusz Kościuszko. Zacny projekt kolego Michale. Na Twoim miejscu wybrałbym "Mikołaja Kopernika" SP-LAA. Byłby to piękny wyraz pamięci ofiar lotu z 14 marca 1980 roku. Mało kto teraz pamięta, że zginęła wtedy Anna Jantar. Sam chciałem robić "Taduesza Kościuszkę" ale w wersji IŁ-62M. Niestety nie mogę nigdzie dorwać modelu. Życzę powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Model faktycznie trudny do kupienia. Momentami pojawiał się na eBay, ale ostatnio już bardzo rzadko. Jeśli kolega chciałby zdobyć taki model (wersja IŁ-62M) to nie ma problemu, służę pomocą Ja też raczej skłaniam się do SP-LAA. Dzisiaj na warsztacie szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Jeśli kolega chciałby zdobyć taki model (wersja IŁ-62M) to nie ma problemu, służę pomocą Ja też raczej skłaniam się do SP-LAA. Dzisiaj na warsztacie szpachlowanie. Dzięki. W razie czego odezwę się Powodzenia przy szpachlowaniu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Wklejam, co prawda na razie jedno zdjęcie, ale kolejne będą niebawem. Aktualnie model jest pomalowany, w niektórych miejscach wymaga drobnych poprawek. Kolejny etap to malowanie podwozia. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi