Banny Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Całkiem fajnie, ale ramki kabiny wypadołoby poprawić, są zbyt rozmazane. Parę skrobnięć wykałaczką powinno je wyrównać. Preshading to był kiepski pomysł. I tak go zamalowałeś, natomiast został na czerwonych oznaczeniach przez co są dziwnie zbrudzone. Szczegónie to razi przy czystych hinomaru. Niepokoją mnie także takie dziwne czerwone kreski (kod paskowy? ) na skrzydłach. Jakoś nie kojarzę, także ciekawi mnie skąd inspiracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 To na co zwróciłeś uwagę zostało już z paroma innymi rzeczami zakwalifikowane do poprawki, zaś "kod kreskowy" na płacie zrobiłem na podstawie planszy barwnej w monografii Wyd. Militaria, co ciekawe w jednych źródłach się to pojawia w innych nie. Nie wiem do czego mogło to służyć, do celowania, może do lotu w szyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Model po ostatnich poprawkach: Poprawione ramy kabiny, oznaczenia kolorem czerwonym, coby z hinomaru nie kontrastowało, rozpięta lina anteny. Jako ostatnie poszły na warsztat bomby, nie miałem kompletnie na to ochoty, bo wymiany wymagały całe stateczniki, ale się zawziąłem i jest: [/img] [/img] Tak prezentują się po pomalowaniu i umieszczeniu na wyrzutnikach, dokleiłem jeszcze tam kilka drobiazgów takich jak popychacze klapek wywarzających lotki i jakieś coś co wystawało z wyrzutnika z przodu. W ten sposób dobrnąłem do końca a zatem zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=173&t=31898 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi