Banny Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Całkiem fajnie, ale ramki kabiny wypadołoby poprawić, są zbyt rozmazane. Parę skrobnięć wykałaczką powinno je wyrównać. Preshading to był kiepski pomysł. I tak go zamalowałeś, natomiast został na czerwonych oznaczeniach przez co są dziwnie zbrudzone. Szczegónie to razi przy czystych hinomaru. Niepokoją mnie także takie dziwne czerwone kreski (kod paskowy? ) na skrzydłach. Jakoś nie kojarzę, także ciekawi mnie skąd inspiracja? Cytuj
Marwaw Napisano 27 Lutego 2012 Autor Napisano 27 Lutego 2012 To na co zwróciłeś uwagę zostało już z paroma innymi rzeczami zakwalifikowane do poprawki, zaś "kod kreskowy" na płacie zrobiłem na podstawie planszy barwnej w monografii Wyd. Militaria, co ciekawe w jednych źródłach się to pojawia w innych nie. Nie wiem do czego mogło to służyć, do celowania, może do lotu w szyku? Cytuj
Marwaw Napisano 28 Lutego 2012 Autor Napisano 28 Lutego 2012 Model po ostatnich poprawkach: Poprawione ramy kabiny, oznaczenia kolorem czerwonym, coby z hinomaru nie kontrastowało, rozpięta lina anteny. Jako ostatnie poszły na warsztat bomby, nie miałem kompletnie na to ochoty, bo wymiany wymagały całe stateczniki, ale się zawziąłem i jest: [/img] [/img] Tak prezentują się po pomalowaniu i umieszczeniu na wyrzutnikach, dokleiłem jeszcze tam kilka drobiazgów takich jak popychacze klapek wywarzających lotki i jakieś coś co wystawało z wyrzutnika z przodu. W ten sposób dobrnąłem do końca a zatem zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=173&t=31898 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi