RH Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Zima zagościła na dobre (na moje nieszczęście ,bo nie na widzę tej pory roku ) do tego z siarczystym mrozem ,prawie jak w Finlandii .To też nadarzyła sie okazja aby zrobić modelik w wersji typowej dla tej pory roku ,czyli na nartach .A że firma AML wypuściła elementy do konwersji i kalki ,można byli sie obyć bez domowej partyzantki Modelik w barwach (tu przepisze z instrukcji nazwę ,bo język jest dla mnie nie do przetrawienia ) D.VII,1.D.357 of llmailuosasto 1,Utti airfield,listopad 1923 Kolorki dobrałem według opisu ,podanego w Federal Standart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Obłedne kamo plus ''hakaristi'' plus szmatopłat - miód/malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Tak, to jest to! Fajny kamuflaż, lekkie cieniowanie, super! Tak patrze i sie zastanawiam, jak ten biedny pilot musiał sie opatulić, żeby przeżyć choć jeden przelot w tych skandynawskich warunkach pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Tak, to jest to!Fajny kamuflaż, lekkie cieniowanie, super! Tak patrze i sie zastanawiam, jak ten biedny pilot musiał sie opatulić, żeby przeżyć choć jeden przelot w tych skandynawskich warunkach pozdrawiam, K Ciekawa sprawa i temat do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Moją opinię już znasz, ale dotychczas nie zauważyłem cieniowania, które również jest niezłe i ogół jest przez to jeszcze ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Śliczny! Obok polskich moje ulubione malowanie Fokkera D.VII, czeka mnie w 72, tylko skąd wziąść czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Wytwórnia RH&RH znów wypuściła piękny model, gratuluję. Nie wiem, jak to robisz, że tak robisz, ale mnie się podoba. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwera Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Kamuflaż? REWELACJA!! Świetnie sklejony i pomalowany;) Gratuluje Może kiedyś uda mi się zrobić choć w połowie podobny ale w to na razie wątpię, ponieważ swoją karierę z modelarstwem dopiero zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Kamuflaż? REWELACJA!! Świetnie sklejony i pomalowany;) Gratuluje Może kiedyś uda mi się zrobić choć w połowie podobny ale w to na razie wątpię, ponieważ swoją karierę z modelarstwem dopiero zaczynam Na pewno się uda tym bardziej że ten model raczej nie należy do trudnych .A po za tym (,co odstrasza wielu chcących zbudować coś z modeli z tego okresu ) nie posiada olinowania ,pięty achillesowej niektorych kolegów.Kamuflaż też nie jest skomplikowany .Trudniejszy jest dobór odpowiednich odcieni ,bo same łatki to: pomalowanie bazy ,a potem naklejanie taśmy ,po kolejnych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi