R_Mazzi Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Witam kolejny mój kotek, tym razem poźna wersja, maszyna z drugiej kompanii 102 sPzAbt z okresu działań w Normandii. Dostał full wypas dodatków: blachy, liny, zimmerit, lufa i kalki. Wyszedł jak wyszedł to już zostawiam waszej ocenie... Ja z efektu jestem zadowolony, po pierwszych ciapach farby myślałem, że bedzie dużo dużo gorzej Zapraszam do komentowania, wszelkie uwagi bardzo mile widziane: Modelik jak na revella przystało składał się fajne (i jak na mnie dość szybko ************************************* Dodane dnia 19.07.2008 ************************************* Nowa wersja podstawki Edytowane 19 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 Bardzo ładnie wykonany model zimmerit i brudzenie wyglądają bardzo realistycznie jak na tą skalę model wygląda super. A przy okazji chciałem się ze wszystkimi przywitać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 Dla mnie bomba biorąc pod uwagę ta skalę to po prostu wyszło SUPER. Mam tylko jedno ale a mianowicie brak śladów gąsek na glebie,wygląda jak by spadł z nieba Ale po za tym wrażenie robi niezłe prznajmniej na mnie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 Ja już chyba nie moge :( . Wszyscy robią wspaniałe modele a ja nie potrafie. Mój tygrys w 1/35 nie zrobi połowy tego efektu co twój. Te szelki z tyłu czy jak to się nazywa są pomalowane na zielono a chyba powinny być czarne, mam racje czy znowu nie? Mogę tylko pogratulować wspaniałego Tygrysa. Do prawdy nie wiem co mam pisać bo pisze tylko że modele są wspaniałe i nic więcej ( nie licząc tego tygrysa z filtrami do góry nogami). Jedyne modele na które moge przeważnie pozrzędzić to są te moje :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 Oj DBauer nie od razu Kraków zbudowali,moje model też nikomu nie imponują ale po prostu lubie to robić.Kiedyś i ty doczekasz sie pochwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 Wiem, wiem. Mam pytanie ile cie wyszło zrobienie modelu (mamona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2007 hejka, cieszę się, że się podoba ;) Mam tylko jedno ale a mianowicie brak śladów gąsek na glebie,wygląda jak by spadł z nieba ano prawda, ale miałem problem z gipsem z podstawki, jak był jeszcze mokry to sie przykleił do gąsiennic i zamiast odciśniętych śladów zrobiła sie kaszanka, a póżniej się zagapiłem na bitwę o midway w tv i podstawka zaschłą na amen Te szelki z tyłu czy jak to się nazywa są pomalowane na zielono a chyba powinny być czarne, mam racje czy znowu nie? pewnie masz rację, poszedłem na łatwiznę, a właściwie to zapomniałem jedyne wytłumaczenie może być takie, że chłopcy polecieli z kamuflarzem bez zdejmowania osprzętu co do kosztów to .... :/ najdroższy był zimmerit, 34 zeta, liny 10, reszta tzn sam model, blachy, lufa i kalki to "okazje" z allegro, generalnie kolo 100 zeta za wszystko... brrr drogo dobrze, że Żoncia jest na etapie, że wszystkie czołgutki kosztuja jak w tesco po 31 zeta za sztukę ;) ale z drugiej strony jak robie dwa trzy na rok to da się przeżyć takie wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Ja będę płakać! Buchuchu! Taki mały i taki ładny! Buchuchu! Ja nie wiem czym wy te modele malujecie, że farba nie robi wam bagna na modelu tak jak mi kiedy nie rozcięczę humbra i, że wam się nie błyszczą tak jak mi kiedy humbrola rozcieńczę! A do MM i Pactr nie mam dostępu. Buchuchu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Ja będę płakać! Buchuchu! Taki mały i taki ładny! Buchuchu! Ja nie wiem czym wy te modele malujecie, że farba nie robi wam bagna na modelu tak jak mi kiedy nie rozcięczę humbra i, że wam się nie błyszczą tak jak mi kiedy humbrola rozcieńczę! A do MM i Pactr nie mam dostępu. Buchuchu! użyj szukajki na forum tam znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2007 Ja będę płakać! Buchuchu! Taki mały i taki ładny! Buchuchu! Ja nie wiem czym wy te modele malujecie, że farba nie robi wam bagna na modelu tak jak mi kiedy nie rozcięczę humbra i, że wam się nie błyszczą tak jak mi kiedy humbrola rozcieńczę! A do MM i Pactr nie mam dostępu. Buchuchu! e tam nie ma co się mazać tylko pędzel w dloń i działać a tak serio to po pierwszych warstwach farby myślałem, że będzie porażka, bo kamo strasznie pstrokate było. Malowałem humbrolami, najpierw "żółty" dwie warstwy, bo jakoś słabo krył, na to jeszcze raz ten sam kolor suchym pędzlem uderzając pionowo z góry. Później kamo, bardziej suchym niż mokrym pędzlem i malutko farby. Suchy pędzel "żółtym", kalki, i znów mocno suchy żółtym. Póżniej zrobiłem eksperyment z washem, mocno rozcieńczoną pactre ciemno granatową (bo nie mam czarnej) zmieszaną z brazową poleciałem po zakamarkach modelu i po liniach podziałowych i zrobiłem trochę zacieków. Następny etap - obicia - ołówek. Następnie rdza - rozpuszona w spirycie starta ruda pastela. Mieszanka szarych i brazowych pasteli ze spirytem jako kolejna warstwa brudu i zacieki, na sam koniec ta sama mieszanka ale sucha do przykurzenia całości nooo ale się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Cześć, Spodobał mi sie twój koteczek. Ja właśnie kleje już drugiego takiegi i poraz kolejny mam problem z gąsieniecami w tym modelu. Szczególnmie w kwesti zembów koła napędowego, dla których nie przewidziano dziurek w gaskach. Też miałes taki broblem z tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 ... i poraz kolejny mam problem z gąsieniecami w tym modelu. Szczególnmie w kwesti zembów koła napędowego, dla których nie przewidziano dziurek w gaskach. Też miałes taki broblem z tym modelem? miałem miałem, po prostu sciąłem zęby w tej części koła która styka się z gąsiennicą, innego sposobu na ładnie ułożoną gąskę chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi