subaroman Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Witam. Przedstawiam Wam kolejny, niedawno ukonczony projekt, w mojej ulubionej skali 1/24. Model zbudowany z pudelka, bez zadnych udoskonalen i fajerwerkow. Kalki pochodza z zestawu. Modelik nie jest wykonany tak, jakbym tego chcial, ale ze wzgledu na jego unikatowosc, postanowilem Wam go pokazac. Najwiekszy minus, to uszkodzony lewy przedni slupek i element przy tylnej lewej trojkatnej szybce. Model przyszedl poczta w troszke zgniecionym pudelku. Oczywiscie naprawilem te uszkodzenia, jednak podczas polerowania i skladania kasty z podwoziem uszkodzenia znowu sie pojawily (musze zmienic klej, ktorego uzywam do klejenia plastiku...). Nic wiecej nie dalo sie zrobic bez psucia wykonanej juz pracy. Dodatkowo dorobienia wymaga przednia tablica rejestracyjna, ktora uszkodzila sie podczas nakladania kalkomani. Jak pech to pech..... Pozostaje tylko popatrzec na zupelnie odmienne malowanie starego, poczciwego Evo VI. A teraz zapraszam do wieszania psow . Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Chyba żartujesz z wieszaniem psów. Piękny model. Osobiście nie gustuję w rajdówkach więc mój komentarz chyba nie będzi wiarygodny, ale jedyny minus to tylne lampy. Brawo! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 O, tu rura jakby o cienkich ściankach:D Model jak zwykle "tłusty". Na mój gust uszkodzenia, o których wspominasz są mało widoczne. Dodatkowo, model w tym oklejeniu jest jak japońska gazeta, można dostać zeza rozbieżnego:D, tzn. jeszcze bardziej utrudnia wyszukanie "baboli" Piękna sprawa. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Eee no panie, klasa sama w sobie Widząc autora wątku spodziewam się najlepszych i najładniejszych modeli autek rajdowych i jakoś jeszcze sie nie zawiodłem, a z każdą kolejną galerią utwierdzam się w tym przekonaniu Strasznie mi się podoba ta ewolucja "Miśka" a w tych barwach wygląda bardzo agresywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Tradycyjnie modeli wykonany na bardzo wysokim poziomie. Oklejenie bardzo rzadko spotykane więc ciężko powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Nic nie napiszę bo A usterki czasem się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 A teraz zapraszam do wieszania psow Jeszcze raz taki tekst a i to wielka. Śliczna Eva. Tylko brakuje mi delikatnego brudu na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Mój szanowny przedmówca ma rację. Twoje Evo prezentuje się ładnie, podobnie jak wcześniejsze Twoje prace, ale fajnie by było gdybyś kiedyś pokusił się o taką mocno ścioraną rajdówkę, ubłoconą i może z oberwanym zderzakiem Jestem pewien, że w Twoim wykonaniu wyglądałoby to świetnie! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posejdon Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Świetny Misiek! Dobra robota. Ma parę baboli ale nie ma co się czepiać . Super oklejenie wybrałeś chociaż trochę szkoda, że to nie Fumio Nutahara. Przyłączam się do prośby przedmówców. Czekam i czekam a nikt nie chce zrobić brudnego auta. Chyba się wkurzę i sam sobie ulepię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam. Dziekuje za wszelkie opinie i ogladniecie zdjec. Kiedys popelnilem taki ubrudzony modelik. Jest to troszke abstrakcja, bo w rzeczywistosci rajdowka nie miala mozliwosci tak bardzo sie ubrudzic. Model mial kilka powaznych bledow, dlatego zamiast do kosza poszedl na brudzenie. Efekt koncowy jest chyba calkiem znosny...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Znośnie może i jest, ale trochę płasko i jednolicie wyszło to błoto. Peugeot wygląda tak jakby ktoś wylewał je na niego wiadrami... Powiem tak. Baza wyjściowa jest, wola chyba również. Teraz trzeba potrenować trochę na boku, na złomie modelarskim, a potem do dzieła. Mnie kusi zrobić taką brudną rajdową Celicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi