Skocz do zawartości

Mitsubishi Lancer Evo VI - 1999 Rally of Canberra

subaroman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przedstawiam Wam kolejny, niedawno ukonczony projekt, w mojej ulubionej skali 1/24.

Model zbudowany z pudelka, bez zadnych udoskonalen i fajerwerkow. Kalki pochodza z zestawu.

Modelik nie jest wykonany tak, jakbym tego chcial, ale ze wzgledu na jego unikatowosc, postanowilem Wam go pokazac. Najwiekszy minus, to uszkodzony lewy przedni slupek i element przy tylnej lewej trojkatnej szybce. Model przyszedl poczta w troszke zgniecionym pudelku. Oczywiscie naprawilem te uszkodzenia, jednak podczas polerowania i skladania kasty z podwoziem uszkodzenia znowu sie pojawily (musze zmienic klej, ktorego uzywam do klejenia plastiku...). Nic wiecej nie dalo sie zrobic bez psucia wykonanej juz pracy. Dodatkowo dorobienia wymaga przednia tablica rejestracyjna, ktora uszkodzila sie podczas nakladania kalkomani. Jak pech to pech.....

Pozostaje tylko popatrzec na zupelnie odmienne malowanie starego, poczciwego Evo VI.

A teraz zapraszam do wieszania psow .

Pozdrawiam!!!

advan8.jpg

advan6.jpg

advan7.jpg

advan3.jpg

advan2.jpg

advan1.jpg

Chyba żartujesz z wieszaniem psów. Piękny model. Osobiście nie gustuję w rajdówkach więc mój komentarz chyba nie będzi wiarygodny, ale jedyny minus to tylne lampy. Brawo! Pozdrawiam!

O, tu rura jakby o cienkich ściankach:D Model jak zwykle "tłusty". Na mój gust uszkodzenia, o których wspominasz są mało widoczne. Dodatkowo, model w tym oklejeniu jest jak japońska gazeta, można dostać zeza rozbieżnego:D, tzn. jeszcze bardziej utrudnia wyszukanie "baboli" Piękna sprawa.

pzdr.

Eee no panie, klasa sama w sobie Widząc autora wątku spodziewam się najlepszych i najładniejszych modeli autek rajdowych i jakoś jeszcze sie nie zawiodłem, a z każdą kolejną galerią utwierdzam się w tym przekonaniu

Strasznie mi się podoba ta ewolucja "Miśka" a w tych barwach wygląda bardzo agresywnie

Mój szanowny przedmówca ma rację. Twoje Evo prezentuje się ładnie, podobnie jak wcześniejsze Twoje prace, ale fajnie by było gdybyś kiedyś pokusił się o taką mocno ścioraną rajdówkę, ubłoconą i może z oberwanym zderzakiem

Jestem pewien, że w Twoim wykonaniu wyglądałoby to świetnie!

Pozdrawiam

Kornik

Świetny Misiek! Dobra robota. Ma parę baboli ale nie ma co się czepiać . Super oklejenie wybrałeś chociaż trochę szkoda, że to nie Fumio Nutahara. Przyłączam się do prośby przedmówców. Czekam i czekam a nikt nie chce zrobić brudnego auta. Chyba się wkurzę i sam sobie ulepię

Witam.

Dziekuje za wszelkie opinie i ogladniecie zdjec.

Kiedys popelnilem taki ubrudzony modelik. Jest to troszke abstrakcja, bo w rzeczywistosci rajdowka nie miala mozliwosci tak bardzo sie ubrudzic. Model mial kilka powaznych bledow, dlatego zamiast do kosza poszedl na brudzenie. Efekt koncowy jest chyba calkiem znosny...?

206holek4.jpg

206holek2.jpg

Znośnie może i jest, ale trochę płasko i jednolicie wyszło to błoto. Peugeot wygląda tak jakby ktoś wylewał je na niego wiadrami...

Powiem tak. Baza wyjściowa jest, wola chyba również. Teraz trzeba potrenować trochę na boku, na złomie modelarskim, a potem do dzieła. Mnie kusi zrobić taką brudną rajdową Celicę