Mark666 Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Przełożę skoble i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Marku, ale jak Ty chcesz tą skrzyneczkę otwierać? Skrzyneczka ładna, ale nieporęczna. Mark, przełożenie "skobli" nic nie da, widać zbyt wyrażnie że skrzynka jest monolitem i otwiera sie tylko górna pokrywa, jeżeli masz taki zamiar Twoja wola. Ale sądzę że lepiej będzie jeszcze raz ową część wystrugać z balsy z otwieraną czołową stroną tej skrzynki, będzie o wiele lepiej wyglądać. Ale zrobisz ja uważasz, Twój model, ja tylko oblądam przez monitor. Nie wiem jak chczesz prezentować ten model, ale zawsze można pokazać statyczny, czyli otwarte wnętrze tej części i dwa boczne "sznurki" podtrzymujące otwartą klapę jako blat i na niej np. jakieś klucze lub inne detale? Ale to moja wizja. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Dziś parę mizernych kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Bardzo ładnie wygląda :super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Naczepa wygląda fajnie i realistycznie . Z czego i jak robiłeś mocowanie przewodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Naczepa wygląda fajnie i realistycznie . Z czego i jak robiłeś mocowanie przewodów? Dzięki. Ja robię mocowania z blachy offsetowej. Ale myślę że blaszka z tacek do grilla też się nada. Robię tak---- wycinam wąskie paseczki, biorę odcinek przewodu który ma być użyty i na nim formuję zaczepy, tzn. kładę blaszkę na odcinek przewodu,( w poprzek ) cążkami o płaskich końcach obciskam blaszkę na przewodzie tak aby powstał kształt litery omega. Przyninam na wymiar, i kleję do podłoża klejem CA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Bardzo fajny spód w tej przyczepie. Nie ma to jak bogato nałożone kable różne:D Przypomina mi, że niedługo czeka mnie podoba sprawa w Japończyku;] No nic, czekam na ukończenie całości i trzymam kciuki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Bardzo fajny spód w tej przyczepie. Nie ma to jak bogato nałożone kable różne:D Przypomina mi, że niedługo czeka mnie podoba sprawa w Japończyku;] No nic, czekam na ukończenie całości i trzymam kciuki. pzdr. Dziękuję. Dziś poprawia się skrzynka--- a właściwie buduje się od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Dzięki. Ja robię mocowania z blachy offsetowej. Ale myślę że blaszka z tacek do grilla też się nada. Robię tak---- wycinam wąskie paseczki, biorę odcinek przewodu który ma być użyty i na nim formuję zaczepy, tzn. kładę blaszkę na odcinek przewodu,( w poprzek ) cążkami o płaskich końcach obciskam blaszkę na przewodzie tak aby powstał kształt litery omega. Przyninam na wymiar, i kleję do podłoża klejem CA . Dziękuje za poradnik na pewno skorzystam przy swojej cysternie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Mark, fajnie Ci idzię z tą naczepą, ale... Jak zwykle mam pytanie czy ten przewód musi tak wisieć po lewej stronie skoro po prawej użyłeś dwóch zaczepów kabli a po drugiej stronie jeden ? I może zsynchronizuj te wycieraczki, chyba że mają osobne silniki, to Ok. Powodzenie z nowa skrzynką. Pozdr. Marcus p.s. podglądam i doceniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Mark, fajnie Ci idzię z tą naczepą, ale... Jak zwykle mam pytanie czy ten przewód musi tak wisieć po lewej stronie skoro po prawej użyłeś dwóch zaczepów kabli a po drugiej stronie jeden ? I może zsynchronizuj te wycieraczki, chyba że mają osobne silniki, to Ok. Powodzenie z nowa skrzynką. Pozdr. Marcus p.s. podglądam i doceniam... Dzięki. Przewód już nie wisi, to było chwilowe, a wycieraczki--- to totalny złom, a nowych nie chce mi się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Crazy Frogg ukończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 O kurczę... Ooo kurczę! Żaba + platforma + Bedziu + Mini = <3 Z tymi zdjęciami dałeś do pieca, strasznie fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 To Twoje najlepsze deski . Też go zacząłem, tragedia w spasowaniu części, brak numeracji części. Ale fajna z niego żaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 To Twoje najlepsze deski . Też go zacząłem, tragedia w spasowaniu części, brak numeracji części. Ale fajna z niego żaba. Dzięki, dzięki ,dzięki. Odkryłem nowy ( a może nie nowy) patent na plamy oleju na drewnie. Olej rycynowy + czarna pactra i kapanie na deski. Po 2-3 dniach delikatnie osączam papierowym ręcznikiem i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 AK czy jak tam się ta firma nazywa, ma gotowy specyfik do mokrych plam. Wcześniej się robiło ponoć mieszanką claeru z czarną olejną, ja jeszcze nie próbowałem. To co zrobiłeś daje chyba identyczny efekt, mocno rozcieńczona czarna z czymś błyszczącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Skrzyneczka pierwsza klasa, deski pierwsza klasa, żaba pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Skrzyneczka pierwsza klasa, deski pierwsza klasa, żaba pierwsza klasa Dzięki , starałem się choć ten model wymaga sporo "żelaznych" nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Czekam na galerię bo zapowiada się na prawdę wyśmienicie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper32 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Uuufff !!! A bałem się że zrobisz go na różowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi