filipsg Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Witam dział okrętowy naszego forum Z reguły sklejam samoloty i czołgi, ale pomyślałem że fajnie byłoby sprawić sobie ładny okręcik na półkę. Wybór padł na U-boota VII C w skali 1:350 (zgodnie z moją zasadą: jak już coś spaprać, to coś tańszego) produkcji Revella. Nie planuję żadnego brudzenia, nie dość że nie przepadam za robieniem syfu na modelu to nie chcę ryzykować Model będzie wykonany w kamuflażu chyba najbardziej znanej ,,siódemki", U-96. Inbox: http://www.mojehobby.pl/Revell-German-S ... 48966.html Mam wątpliwości co do farb jakie będą na pokładzie oraz na górnej części kadłuba i kiosku. Kolor pokładu został zasugerowany przez Revella, i nie wiem czy nie jest zbyt ciemny. Co do koloru kiosku i górnej części kadłuba każdy przelicznik farb mówił co innego, więc ,,na oko" wybrałem na podstawie zdjęć 129 Humbrola. Nada się? Na razie położyłem tylko farbę dolnej części kadłuba, trochę się wylało pod taśmę ale poprawię to. wstępnie pomalowane stery, śruby i peryskopy i niepomalowane jeszcze działo. A tu wszystkie napoczęte części razem. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Mam takie lekko głupie pytanie... Gdzie podnorek zgubił podkład? Bo jakoś tak dziwnie plastikiem świeci... Czekaj wiem, nie ma podkładu! Oj, panie kolego, trochę szacunku dla U A Pozdrawiam, mendliwy dzisiaj Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 No cóż, nigdy nie używałem podkładu i jakoś nie odczuwałem potrzeby kupienia go ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 No cóż, nigdy nie używałem podkładu i jakoś nie odczuwałem potrzeby kupienia go ;) A warto. Ułatwia to zdecydowanie pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Więc najwyższy czas zacząć Ułatwi Ci to bardzo pracę, że nie wspomnę o tym, że farba będzie lepiej siadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Oto i kiosk, jeszcze bez peryskopów i innych dodatków, ale cała hmm... bryła sklejona i pomalowana Niestety, przez konkurs kuratoryjny z niemieckiego muszę sobie zrobić przerwę tak do połowy marca mniej więcej, ale jak tylko wrócę, biorę się za podwodniaka! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi