fazzi Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam, przedstawiam Wam mój kolejny model . Sklejalność 'taka se' troche szpachlowania jest. Sklejalność gąsienic słaba ( w porównaniu do UM nawet masakryczna). Detale całkiem ok. Przedniej klapy włazu dowódcy nie ma, dojdzie razem z figurką. Beczki itd - Academy, koło od IV - dragon. Malując pierwszy raz zastosowałem CM z prawdziwego zdarzenia, niestety niewiele z niego zostało. I jak zawsze : prosze o rady i konstruktywną krytykę ;o) . Przepraszam za jakość zdjęć ale fotografowania nie mogę ogarnąć w ogóle. Jakby się ktoś zlitował i parę rad na privie przysłał to był bym wielce wdzięczny Zapraszam do oglądania: pozdrawiam Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekk Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Jak dla mnie to za dużo tego brudu. Poza tym całkiem ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 rzeczywiście tego błota trochę za dużo chyba, ale to kwestia gustu, reszta całkiem sympatycznie:) moim zdaniem przydałoby się trochę plam/zacieków na tylnej części kadłuba i (chyba że jest, ale nie widać tego na zdjęciach) okopcenie lufy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Fajny IS . Tak jak pisano wcześniej trochę za dużo blotka i nie przekonują mnie tylne błotniki ( jakoś tak dziwnie ustawione ) . Generalnie podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Można by jeszce delikatnie go olejkami np na górze wieży potraktować, bo ta zieleń jakaś taka jednolita wygląda. Ale ogólnie bardzo udany model zważywsz na skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 A gdzie podziała się polówka włazu? Te resztki na płycie nad silnikowej mi się nie podobają. Koło zdejmij (poco ktoś miał by brać je brać?), a kanister gdzieś przymocuj na przykład linką do uchwytu na zewnętrzny zbiornik paliwa. Ogólnie sprawia fajne wrażenie choć nie rozumiem tych zacieków szczególnie na wieży. Skąd one? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam Niestety model jest wykonany "nierówno" i budzi nieco mieszane uczucia.Widać, że starałeś się zastosować na nim jak najwięcej technik i uzupełnić go o różne ponadprogramowe dodatki. Z drugiej jednak strony daje się zauważyć pewien chaos w całości wykonania. "Zmęczenie" błotników i malowanie IS-a wyszły całkiem nieźle, reszta natomiast już gorzej. Obicia lakieru jak na tę skalę są ogromne, wspomniane już wyżej błoto trochę zbyt intensywne, zaczepy na dodatkowe zbiorniki wyglądają sztucznie, a drąg ma jakiś dziwny kolor (niebieski ?). Zastanawia mnie również brak połówki pokrywy włazu dowódcy. Przy tak intensywnych śladach eksploatacji trochę dziwią również dość sterylne wydechy. Według mnie trochę zbyt wiele rzeczy chciałeś osiągnąć za jednym razem, jednocześnie za bardzo się przy tym spiesząc. Chwali się to, że próbujesz różnych technik i chcesz się doskonalić. Trzeba to jednak robić rozważniej i przed naniesieniem śladów eksploatacji na właściwy model warto poeksperymentować najpierw na złomie modelarskim. Powodzenia przy następnym projekcie! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fazzi Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Jak pisałem, połówki włazu nie ma, będzie jak dojdzie figurka dowódcy ( będzie się opierał o nią). Drąg : przyjąłem że został zdobyty z jakiegoś płotu czy czegoś w tym rodzaju : z tąd ten kolor. pozdrawiam Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate64 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Model fajny ale zgadzam się w całej rozciągłości z opinią kornika.Za dużo i za bardzo. Drąg niebieski z płotu... naciągane trochę, a już w ogóle mi nie pasuje koło od Panzera na Jotesie... Po co? na pewno nie podpasuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fazzi Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Na pamiątke może, jako stołek, żeby w ogródku postawić, różne są pomysły pozdrawiam FAzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi