Pafek Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Dragon 1/72 Jeden z moich bardziej udanych modeli, malowany Humbrem w ciapki, z polski 1944. Nie wykorzystałem dołączonych elemntów fototrawionych. Rdzę na tłumiku i gąskach gumowych zrobiłem z prawdziwej roztartej rdzy klejonej na farbę. Próbowałem białym Humbkiem przecierać krawędzie i wystajęce elementy ale farba tylko skleja pędzel i nie nanosi się na model. Krytyka mile widziana. Przy robieniu zdjęć odpadło kilka elementów.Psia mać! No i zauważyłem niedomalunki-jutro poprawię i dam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 No popraw ten model trochę i wtedy wstaw foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Ciekawie zrobione camo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 24 Czerwca 2007 Share Napisano 24 Czerwca 2007 Powinien mieć zimmerit. Poza tym zapomniałeś chyba wkleić jednego uchwytu holowniczego na przedniej płycie i mocowania szekli. Gąski to załoganci przykleili, tak? ;) Poza tym trochę za dużo na nim farby, przydałby się choćby delikatny wash, by podkreślić kontury pojazdu. Próbowałem białym Humbkiem przecierać krawędzie i wystajęce elementy ale farba tylko skleja pędzel i nie nanosi się na model. Nie bardzo rozumiem jak to się może dziać... Ale białym nie drybrus:bip: - jeśli już, to rozjaśnionym bazowym kolorem. Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 28 Czerwca 2007 Share Napisano 28 Czerwca 2007 Widzę że model sklejony poprawnie więc może pobaw się w jakieś washe , cieniowania , itp. Tylko nie dawaj rdzy na gąsienice lepiej już zastosuj suchy pędzel i jakiś metalik, ale nie rdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2007 Dzięki Roberto,chyba jako pierwszy raz ktoś pochwalił mój model. Wiem że z tą rdzą to lipa, ale kiedyś nie miałem suchych pasteli by leciuteńko przybrudzić gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Mi też się podoba no ale wash się przyda, nada mu charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Osobiście daję duży plus za pracochłonne 'kamo' i czyste sklejenie, a minus za krzywe koła nośne (chociaż wiem, że ustawienie w jednej linii 'miliarda' mimośrodowych kółek może doprowadzić do obłędu). I jeszcze wash dodałby głebi (ale to już powiedziano). 4+/6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi