Pafek Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 Dragon 1/72 Jeden z moich bardziej udanych modeli, malowany Humbrem w ciapki, z polski 1944. Nie wykorzystałem dołączonych elemntów fototrawionych. Rdzę na tłumiku i gąskach gumowych zrobiłem z prawdziwej roztartej rdzy klejonej na farbę. Próbowałem białym Humbkiem przecierać krawędzie i wystajęce elementy ale farba tylko skleja pędzel i nie nanosi się na model. Krytyka mile widziana. Przy robieniu zdjęć odpadło kilka elementów.Psia mać! No i zauważyłem niedomalunki-jutro poprawię i dam foty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio934 Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 No popraw ten model trochę i wtedy wstaw foty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 Ciekawie zrobione camo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonak Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 Powinien mieć zimmerit. Poza tym zapomniałeś chyba wkleić jednego uchwytu holowniczego na przedniej płycie i mocowania szekli. Gąski to załoganci przykleili, tak? ;) Poza tym trochę za dużo na nim farby, przydałby się choćby delikatny wash, by podkreślić kontury pojazdu. Próbowałem białym Humbkiem przecierać krawędzie i wystajęce elementy ale farba tylko skleja pędzel i nie nanosi się na model. Nie bardzo rozumiem jak to się może dziać... Ale białym nie drybrus:bip: - jeśli już, to rozjaśnionym bazowym kolorem. Pozdrawiam, Mateusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberto Posted June 28, 2007 Share Posted June 28, 2007 Widzę że model sklejony poprawnie więc może pobaw się w jakieś washe , cieniowania , itp. Tylko nie dawaj rdzy na gąsienice lepiej już zastosuj suchy pędzel i jakiś metalik, ale nie rdze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafek Posted June 29, 2007 Author Share Posted June 29, 2007 Dzięki Roberto,chyba jako pierwszy raz ktoś pochwalił mój model. Wiem że z tą rdzą to lipa, ale kiedyś nie miałem suchych pasteli by leciuteńko przybrudzić gąski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek92 Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Mi też się podoba no ale wash się przyda, nada mu charakteru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filon Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Osobiście daję duży plus za pracochłonne 'kamo' i czyste sklejenie, a minus za krzywe koła nośne (chociaż wiem, że ustawienie w jednej linii 'miliarda' mimośrodowych kółek może doprowadzić do obłędu). I jeszcze wash dodałby głebi (ale to już powiedziano). 4+/6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts